Saturday, February 12, 2011

Facebook este sfarsitul lumii...

...sau cel putin asa crede un coleg de-al meu care este proaspat divortat [si] din cauze de mare retea de socializare virtuala.
Povestea lui e lunga dar -pe scurt- fosta sotie a inceput scandalul prin a-l suspecta gratuit ca intretine relatii sexuale cu cel putin jumatate din fostele lui colege de scoala generala regasite peste ani cu ajutorul lui Mark Zuckerberg si s-a sfarsit cand ea si-a gasit printre prietenii ei virtuali un amant care are o afacere de tuns iarba. Sau ceva de genu'...
Acelasi coleg are o matusa directoare la o agentie de asistenta sociala din Wisconsin care a concediat deja 5 persoane din cauze de facebook: unu' a sunat ca-i bolnav si nu vine la lucru si a doua zi posta poze din vacanta datate in urma cu o zi, alti doi isi faceau juraminte de dragoste wall-to-wall (legaturile amoroase "pe fata" intre colegi sunt intersize in unele locuri) si restul de doua bucati concediate impartaseau la prietenii lor virtuali chestii din bucataria interna a agentiei care nu trebuiau spuse si la altii.
Dar, pe langa chestiuni rele, avantajele de a avea un cont feisbuchist sunt destule: ne tinem la curent prietenii reali si virtuali cu ce am mai vazut si facut, ce boli avem, ce mancam, ce citim (mai rar dintr-astea), cat am mai crescut, ce masini ne-am mai luat; exista destule placute reintalniri imposibile, poze improbabile, multe poze cu prietene semidezbracate sau cu prieteni mai mult sau mai butin burtosi (majoritatea avem poze in costum de baie, la plaja...la un moment dat am vazut o poza cu o amica facand topless pe o plaja din nustiuceinsulaspaniola...facebook extrem), multe poze cu copii, linkuri educativ-distractive-muzicale-si enervante uneori, jocuri fantoma urgent ascunse pe vecie (dai click pe X si hide all by farmvillesinunumai), cauze bune si nebune, unele informatii care daca sunt puse cap la cap dau dureri da...exact, de cap.
Imi mai place si butonul "like", apesi pe el si nu mai trebuie sa comentezi, sa-i transmiti salutari prietenului, economisesti timp si omul vede ca-ti pasa. Si e bine ca nu exista un buton de "no like" ca asa puteau aparea si alte probleme inutile.
Cam asta ar fii cu domnul Facebook. Si, cica, da si dependenta. Daca nu ma credeti v-as recomanda sa intrebati doua persoane din lista mea de prieteni care daca nu posteaza macar de 98356 pe zi te fac sa te intrebi daca nu sunt internate in spital sau - Doamne, fereste- si mai grav.

6 comments:

Mircea said...

Cu sau fara Facebook chestiile pe care le descrii (cum sa iti iei sick day si sa pui poze din vacanta?? :O) se numesc prostie.
E adevarat ca la unele faze e ca un enabler. E adevarat ca face bine la psihic sa vezi ce burta au colegii de prin liceu. Dincolo de asta insa e o unealta de socializare si atat. Prea multa atentie acordata pentru niste chestii, in fond, minore.

Amma said...

cu siguranta problemele astea existau si inainte, poate facebook le-a facut mai vizibile.......

Anonymous said...

M-am mirat si eu cand am vazut cu cata nonsalanta pun romanii poze cu ei semidezbracati, in costume de baie etc. Mie mi se par de prost gust si pozele puse de culpluri cand se pupa 'frantuzesc' cu foc. Astea sunt poze care se tin pentru tine, nu sa te vada satul intreg.

Anonymous said...

Flei,o afacere de tuns iarba pare un lucru important...G

Flavius Ţerbea said...

@Mircea: unii-s prosti, altii doar "neatenti"... :)

@romanian from Chicago: al naibii facebooku' asta cate a dezvelit. Si cu cata usurinta...

@Ionela: deci, romanii nu e pudici! Si le place (la unii) sa-i vada tot satul ca e potenti. Uf!

@G: Flei zice ca da!

Carmen said...

Daca fosta sotie il banuia inseamna ca ei oricum aveau probleme si fara facebook, lipsa de incredere e ua dintre ele, nu reteaua de socializare, prin urmare colegul tau sa fie bucuros ca ea si-a dat arama pe fata acum si nu mai tarziu.
In rest...ai descris foarte bine cum e treaba cu facebook-ul, si eu am gasit o multime din colegii de liceu si e tare interesant sa vezi cum a evoluat(sau nu) fiecare.
Salutari din Sibiu!