Wednesday, March 9, 2011

Cu Dana prin jurul casei



A fost de curand la noi sora Mariei si cu ocazia asta am revazut si eu locurile din jurul casei.
Am luat-o agale, i-am aratat unde am stat prima oara in America, unde ne plimbam noi de se uitau toti conducatorii auto - imi place tare mult cum suna conducator auto, sa ma scuze soferii ca nu le folosesc denumirea simpla - ca la filme straine (sunt o gramada de zone in America unde daca vezi un pieton este un fenomen extrem), am intalnit oameni si personaje dragi (cu siguranta voi scrie despre personajul asta drag), am vazut cum arata un ghetou meserias (meserias pe naiba, e de-a dreptu' sinistru intre strada 1 si strada 21 din Downtown Newport News...pacat ca nu te poti opri ca sa faci poze...ar fi o chestie adevarata si unica sa va pot arata cum este acolo), am dus-o sa vada si Virginia rurala si pe cea municipala, am vizitat scurt capitala statului (pentru o incredibila expozitie Picasso), am vizitat o nava militara (inevitabil vezi asa ceva daca esti in zona), bineinteles ca am fost (uf, ca mult am mai vizitat in patru zile) si in Colonial Williamsburg si dupa ce am facut toate astea ne-am oprit si am mancat. Si cat am mai mancat!
Am tinut eu neaparat sa-i arat cat mai multe din restaurantele mele favorite si am reusit. Categoric, s-au comis excese si exagerari, am servit turceste, italieneste, nemteste, americaneste (am primit recomandari sa nu ne incurcam cu asiaticii si mancarurile lor de data asta, are destui si destule in orasul ei de resedinta), am pus [alte] kile pe mine, am baut Efes si Carlsberg si cidru de pere ca la mama lui acasa, am baut ceva vinuri si ape cu sau fara bulbuci si culori, la capitol deserturi nu am stat atat de bine (in afara de niste clatite cu gem de afinie) de data asta ca, deh, nu le-am putut face chiar pe toate.
Si da, in continuare cred ca este frumoasa si interesanta Virginia. Si nu doar Virginia...

6 comments:

Anonymous said...

Da, frumos in Virginia...primavara in toata regula la sfarsit de Februarie, locuri interesante de explorat, mancare buna si oameni pe masura ...merita ajuns sau revenit acolo ...


Dana

Sofie said...

Uite ca mi-am adus aminte ca in NG Traveler din Februarie a fost un articol despre colonial Williamsburg, caruia, copilul din dotare, i-a pus semnul de "must see" :).

Si o intrebare de muiere curioasa:) - cumnata locuieste in Vancouver? poate ne intilnim la o cafea, cind ajunge primavara si pe la noi.

Anonymous said...

Frumos rezumat... Dupa asa o reclama sa va asteptati si la alti musafiri de prin British Columbia, da' mai incolo... Si nu putini ca n-avem. Marioara Saiului... Pupici si imbratisari de la noi toti

Flavius Ţerbea said...

@Dana - pai sa revii! :)
@Sofie: n-am vazut NG Traveler din februarie dar o sa-l caut ca sa vad ce spun domnii aia despre oraselul nostru de imprumut!
Si da, doamna cumnata locuieste in Vancouver (Coquitlam sau cum s-o scrie, mai exact) si ar fii fain si interesant sa va intalniti la o cafea, cu sigurata!

Flavius Ţerbea said...

@Mari: cu siguranta va asteptam cu drag pe la noi. Sunteti bineveniti oricand si oricati! :)

florentin said...

...frumoasa descrierea ,am sa mai trec pe aici...pe blog,fireste :)