Tuesday, February 20, 2007

Am ajuns in America...greu!














Intr-un final am ajuns si noi la destinatie (Newport News, Virginia)! Dar stati, ca nu a fost chiar asa usor...

Am zburat pana in Munchen aproape fara probleme...cu exceptia intarzierii zborului Timisoara - Munchen si pornirea motorului drept (...) dupa "mici interventii" din partea inginerilor de la sol!!! Am ajuns si la Munchen...unde astepta avionul de America dupa noi...ca intarziasem la greu...ne strigau aia la difuzoare!!! Am ajuns la check in unde am dat de o tipa romanca care ne-a ajutat foarte mult ( sa-i dea Doamne Doamne sanatate) mai ales ca tipa care ne-a facut imbarcarea la Sibiu nu a facut nustiuce bine cu formularele pentru bagaje si nici nu mai era timp de refacut . Cumva cumva s-a rezolvat si ne-am urcat in hurdugaia de avion...cu care am mers vreo 10 ore pana la Philadelphia. Unde normal ca era zapada super mare...de abia a aterizat avionul...dupa noi doar cateva avioane au mai putut ateriza! Am rezolvat super super rapid cu formalitatile de intrare...acum sunt rezidentt american, cica! In cateva zile voi avea si Social Security Number...ca fara asta nu poti face nimic...sa vina odata si asta ... ca sa tragem tare...zic eu.

In aeroport, surpriza! Alta... Zborul nostru spre destinatia finala din America bineinteles ca era anulat din cauza conditiilor meteo!!!!!!!!! Si...ne-au spus ca putem sta linistiti in aeroport...ca in oras nu mai sunt camere libere la hoteluri...pana la urmatorul zbor cu locuri disponibile! Noroc ca ne-au gasit bilete chiar la primul zbor si...ca nu am stat decat 15 ore in aeroportul din Philadelphia...adica am dormit pe jos ca aurolacii...fapt pe care americanii care pierdusera si ei avionul (ca erau muuulti) il faceau cu nonsalanta. Ne-am obisnuit si noi rapid sa dormim pe jos...macar noi am prins un petic de podea acoperita cu mocheta...altii "bagau somn" direct pe gresie. Ce mi s-a parut oarecum comic a fost ca patura pe care ne-au dat-o...era de fapt un staniol (imens...exact cat o patura ca dimensiune) care sa stiti ca tine super cald. O chestie de aia ar fi mana cereasca pentru cei care isi pun de mancare la lucru (pentru impachetat). Oricum, aratam ca extraterestii. Distractie la maxim, ca sa spun asa!
Dimineata urmatoare am plecat ...in sfarsit... pista era in continuare ca un patinoar...am trecut si pe sub niste "dusuri" uriase pentru a fi dezghetat avionul-aripile in special- si am ajuns pe ultimul aeroport al frumoasei si "odihnitoarei" noastre calatorii - Norfolk, Virginia. A, nu inainte de a da la rate chiar inainte de aterizare...ca a facut meseriasul de pilot niste manevre...mai bine nu ma mai gandesc.

Cand am ajuns...ia bagajele de unde nu-s! Nici acum cand scriu nu au venit...cica la vor aduce ei acasa. Oarecum sunt linstit ca in America au ajuns...ca a trebuit sa le luam in Philadelphia la control...

No, ce "povesti" sa mai scriu?! America as caracteriza-o prin cateva cuvinte, asa, la o prima impresie: gust si miros dulce (habar nu am de ce...dar si oamenii au un miros dulceag, nu neaparat placut...mirosul imi aminteste de Mark, american cu care am stat in gazda in Sibiu), mare si...altfel!

Despre avion...hm...felicitari celor care le place sa zboare...mie nu!!! Asa ca, vor fi ceva probleme cu revenirea in tara. Sper sa-mi treaca in vreo doi ani. A fost naspa tare calatoria asta...de neuitat, chiar!

Oamenii...ca peste tot...mici, potriviti, mari. A, si imensi unii!!! Io inca d'astea n-am vazut...unii sunt incredibil de mari si nu am vazut prea multi oameni inca. Multi negri, nu prea multi asiatici, unii amabili, altii sictiriti rau de tot...nu m-au impresionat.Sunt oameni ca peste tot...
A, referitor la stewardese sa nu uit...maica-mea era papusa pe langa multe din ele. Pe bune, ma asteptam sa fie altfel, dar majoritatea celor pe care le-am vazut eu erau trecute bine de 45...una io zic ca avea 60 de ani batuti pe muchie...grase grase si nici nu se omorau cu amabilitatea! Asta este, a trecut si...de abia incolo va incepe distractia...

Gazdele noastre ( Lavinia si Mihai ) au fost/sunt tare dragute. Ne-au linistit zicandu-ne ca pana ne punem cat de cat pe picioare ...adica vreo cateva saptamani... sa nici nu ne gandim sa lucram (eu ma voi gandi :) ) pana ne va sosi social security number...dupa aia ca noi sa nu platim nimic (chiar nici mancarea si taxele pana dupa vreo luna dupa ce ne vom angaja!!!!!!!!!!!!!!!)...adica super bine si avantajos pentru noi. Au o casa tare draguta, tipic americana, cred ca i-a dat-o tatal lui, care are un magazin de haine europene intr-un complex comercial...Io zic ca e bine pana acum.
Pana una alta doar un of am/avem: SA VINA BAGAJELE ALEA ODATA!!!

Cand ne mai revenim spunem mai multe si mai coerente...Merg sa mai ma pun vreo ora la somn..acum e 7.30 dimineata la mine...am stat nedormiti 40 de ore...nici nu cred ca e oboseala de la fusul orar ci, pur si simplu...noaptea aia petrecuta in aeroport...ne-a cam terminat. Aviz amatorilor...daca se poate: nu zburati iarna! Si in alte anotimpuri sunt probleme, dar...Oricum, eu pana una alta nu as mai zbura nici daca mi-ar plati cineva pentru asta!

No comments: