Tuesday, September 4, 2007

Virginia Zoo








Gradina Zoologica din Norfolk...foarte faina, curata si cu o gramada de animale care nu pareau prea chinuite...ca animal tinut la gradini zoologice si care sa nu fie trist macar un pic, nu cred ca exista!
E "dotata" tare Zoo asta: animalele au spatiu super mult, dealuri artificiale, tufisuri, padurice...chestii care imitau cat de cat mediul lor natural...erau tot felul de reptile (http://blog.360.yahoo.com/blog/popup_slideshow.html?p=161&id=i21Sn644brUB3ic6LQ) si paienjeni, pasaret, animale domestice (cai verzi pe pereti, gaini pleostite care stateau putin libere pe alei, berbeci si oi cu lana prea mare pentru caldurile din vara asta, porci imensi si murdari ca...porcii, normal), animale salbatice salbatice si exotice exotice (lei, tigrii, rinoceri, canguri, girafe, elefanti, camile, struti, ceva maimutaraie, zebre si inca o gramada de asa zise animale, pe care nu le cunosc dupa denumire si nici dupa forma...am mai vazut io pe la Animal Planet unele...este un serial cu o familie de nu stiu ce...ca nevastuicile...erau si in Ice Age 2 dintr-astea...fratii mamutei...nu maimutei...ma-mu-tei...de la mamut, in fine...si or mai fii fost, ca daca nu ar fii, nu s-ar mai povesti...ca sa zic asa).
Este si un fel de gradina botanica in incinta Zoo, tot felul de locuri de joaca pentru copii, restaurant si magazin de suveniruri, sali de conferinte, etc...adevarul ca e tare interactiva si fain conceputa.
Si daca e vizitata si cand nu sunt 1000 de grade afara, cu siguranta este o experienta de neuitat...ca sa vorbim ca din draga noastra limba de lemn.
Ca tare cald a fost in ziua in care am vizitat-o. Da' cald cald, nu asa.
Si ce ne-a distrat, cel mai suparat animal si care parea cel mai afecat de caldura era...hai ca nu ghiciti...ei, da...chiar ea: camila!!! Statea asta suparata intr-un colt de numa' numa'! Probabil prin desert era mai racoare...
Nu am vazut leii, pentru ca leoaica nascuse de doua zile si un ghid ne-a spus ca se ascunde in tufisuri (ceva ceva tot se vedea din coada leoaicei) ca sa-si protejeze cei doi pui...si vreo cateva saptamani va sta pitita acolo. Adevarul ca erau multe tufisuri si vegetatie, asa ca aveau unde sa se ascunda berechet...habitatul lor se vede in poza cu stanciile rosii.

Flavius's Top 5 :
1. Rinocerul (era pitit in tufisuri si cand a aparut la cativa metri de mine...nu era gard...aveau fire electrice, cred, ca altfel nu-mi explic cum...parca nu mai eram asa de curajos)
2. Girafele (vreo 4...imense si tare elegante)
3. Elefantii (astia erau 3 bucati, parca...din care doi se cam iubeau)
4. Chestiile educative pentru copii
5. Decorul natural si curatenia

Maria's Top 5 :
1. Girafa
2. Sobolanii aia de langa farfuria zburatoare...semanau cu marmotele
3. Paunii
4. Cangurii
5. Elefanteii


Top 5 "de-a pixu"
1. Caldura
2. Maimutele
3. Faptul ca unele animale nu s-au lasat vazute...erau pitite care cum...dar nu prea multe, totusi...ce era esential, am cam vazut
4. Sucurile de la automat ca erau triplu ca in alte parti
5. Caldura de dupa vizita...din masina...ca nu mergea aerul conditionat

No comments: