Friday, September 12, 2008

spre canada@zborul

...am ajuns in Vancouver! Dar cum?! Cu avionul, normal...de fapt, cu avioanele. Ma abtin cu greu de la muuuuuuulte cuvinte grele care imi vin acum in cap in legatura cu calatoria noastra pana aici.
Al naibii sa fim daca nu e ceva in neregula cu noi in privinta avioanelor! Sa ma explic: prima oara cand am zburat a fost la venirea in America...am schimbat patru avioane atunci, am ramas blocati peste noapte intr-un aeroport din cauze de vreme rea, le-am prins tot pe mare fuga, in fine, a trecut, nu inainte de a ramane putin marcati.
A doua oara a fost in primavara-cand am vizitat Romania-toate bune si frumoase atunci, cu exceptia grevei personalului de la sol din Munchen, care mi-a cam dat planurile peste cap...
Si acum, initial trebuia sa zburam frumos, in 9/11 (!), de la Richmond la Seattle cu schimbare la St. Louis si din Seattle sa vina Dana dupa noi. Sa fiu scurt ca ma pierd in amanunte inutile: trebuia sa plecam la 6;40, aveam aproape o ora intre avioane si se presupunea ca ajungem la 10, ora locala. Si nu a fost asa, 'tu-i!
Am decolat noi frumos la ora 6;40, mai aveam putin pana sa ajungem in St. Louis si, surpriza...neplacuta tare, as putea zice...pilotul ne anunta ca sunt probleme la ceva sisteme de navigare si trebuie sa ne intoarcem la Richmod!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nu imi venea sa cred ce ghinionisti suntem...poate ni se intampla dinntr-astea pentru ca nu ne place sa zburam?!
No, nici nu am avut timp sa ne speriem...putea fi o problema grava, oricum nu-ti spun aia nimic ca sa nu intre pasagerii in panica...din fericire, am aterizat cu bine si cu mare greutate ne-au gasit alt zbor cu legatura in Washington DC si pana la urma, iata-ne aici, la canadezi.
A, nu inainte ca baietii de la aeroport sa ne ofere un bonus pentru zbor: dupa ca ne-am intors din drum...chiar, cui i s-a intamplat sa revina la sol dupa ce a decolat din cauze tehnice?...ne-au controlatla sange la revenirea in aeroport pe toti pasagerii din avionul nostru. Poate ca motivul defectiunii sa fii fost spaima de ceva. Ca tot a fost 9/11...
Oricum, am ajuns seara (in loc de amiaza) in Vancouver...am pierdut cateva ore bune din vacanta prin aeroporturi...dar ce mai conteaza. Sa fim noi sanatosi si sa asteptam cu "incredere" zborul de intoarcere.
Prima impresie depre Vancouver? Super scump in comparatie cu unde stam noi. Si frumos rau orasul asta, intre munti care se termina in Pacific. Incredibil peisaj. A, si sunt tare multi asiatici...inclusiv indieni si pakistanezi...lucru rar la noi. Si nu am vazut nici un negru, asta chiar ca-i ciudat acum pentru mine.
Poze mai incolo.

4 comments:

ioana said...

Eu cred ca are legatura cu voi, adica cu maria, pt ca chestii deosebite ati patit numai cand ati zburat impeuna!!! Ce-ar fi daca nu s-ar mai stresa atat? Atunci n-ar mai atrage spre voi toate elementele negative ale universului...Sau pur si simplu a fost o intamplare nefericita...

Roxi si Alex said...

Mai, sunteti de-a dreptul fantastici!! Chiar azi de dimineata in drum spre lucru ma gandeam cum o fi fost calatoria voastra spre taramuri canadiene! Eu zic ca e din cauza ta, mai Flavius, ca numai tu ai noroc de aventuri d-astea. :)Zic ''noroc'', fiindca, slava Domnului, se finalizeaza toate cu bine.
Distractie placuta in continuare si..don't worry, be happy!

Anonymous said...

Spune-mi si mie te rog care mai e faza cu viza,ca vreau sa plec pe acolo si nu stiu ce trebuie sa fac in sensul asta ca sa o iau..mercic,printzesamea@yahoo.com,scz da nu mai imi stiu parola la blogspot

Flavius Ţerbea said...

Nu am inteles exact de care viza este vorba...daca pleci din Romania in Canada stiu ca trebuie viza dar nu am habar care este procedura.
Daca pleci din USA in Canada si esti rezident american (green card) e super simplu: nu ai nevoie de viza...doar sa ai la tine pasaportul romanesc valabil si green cardul (neaparat) si...e super usor de intrat din America in Canada.
Sper sa-ti fi fost de folos.