Wednesday, December 10, 2008

Big Mac sau Whopper?!

No, ma tot chinui sa scriu ceva cat de cat interesant si inteligibil despre ultima campanie publicitara a celor de la Burger King: “Whooper Virgins” si nu-mi prea vin idei!
Eu am vazut online filmuletul alora de la Burger King prin care supun testarii whopperul lor si Big Macul celor de la McDonalds...subiectii sunt niste localnici de la Mama-Naibii, Thailanda; Ger-de-Crapa-Burgerul, Groenlanda si- la cererea telespectatorilor- Budeşti, judeţul Maramureş, Romania!!!
Mie chiar nu-mi pare deloc ofensator cu nimic la adresa Romaniei campania asta publicitara. Normal, au scos din context unele chestii, dar nu e deloc greu sa gasesti "virgini in ale hamburgerilor nashpa" in Romania rurala si nu numai.
Prima oara mi-a atras atentia asupra reclamei un coleg de munca...care nu a fost chiar deloc acid cu mine, vorba lui : "dintra-aia gasesti si in West Virginia". Asa ca...
Si, la urma urmei, e foarte bine ca nu au mancat domnii de la tara "sandwich american"... cum se auzea in fundal. Nu au pierdut nimic!
Ca remarca oarecum in context pot zice ca eu in doi ani de America am mancat de 3 ori la Mac si de vreo 10 ori la Burger King...sunt nasoale amandoua, desi un burger adevarat, "de restaurant", e cu totul alta mancare de...vita.

Reclama (sau ce o fi ea) o puteti vedea pe site-ul oficial: http://www.whoppervirgins.com/
De remarcat, pe langa cai, carute, dinti de aur, cojoace adevarate, camasi albe impecabile, mandrete de vile maramuresene! A, si peisaj de vis din Groenlanda.

5 comments:

Lola said...

Dar cine s-a ofensat? nu mi se pare deloc, din nici un punct de vedere, ofensiv. Nici nu-i vad rostul, dar ma rog, daca oamenii au bani de cheltuit pe campanii publicitare inutile...

Flavius Ţerbea said...

Lola, nu am avut ce face si am citit cateva comentarii la articole din gazetele romanesti si (prea) multi se bagau in seama si isi strigau supararea ca pe noi toti ne persecuta si ne arata intru-n mod mincinos. Reclama/campania este buna...din moment ce a iscat dezbateri...referitoare la utilitatea si moralitatea (!) ei...inclusiv pe cnn si yahoo am vazut ceva discutii! Dar asta deja nu mai tine de ofensari, zic eu.

Lola said...

Au aratat oameni reali, curati, bine (si frumos) imbracati. Care a fost ofensa? ca n-au vazut un hamburger in viata lor?
Suntem cam sensibili, am mai zis eu asta si cu alte ocazii. Nu stiu daca o fi sindromul mustei pe caciula, sau ce. We need to get over it :))

Anonymous said...

Morosenii contraataca: http://www.youtube.com/watch?v=3qYlExxr3ok

ioana said...

Rau n-are de ce sa ne faca, poate chiar putin bine, daca mancatorii de hamburgari din lumea asta larga o da fie impresionati de hainele frumoase cu care erau imbracati, poate dau o fuga pana la noi...

Oricum, ai nostri erau cei mai "bine" imbracati. Si-au luat straiele de sarbatoare ca sa testeze "alien food". Si daca va uitati bine, o sa vedeti ca suntem cei mai speriat dintre toti, parca ar fi gustat, dar mai bine nu... E un tip acolo super tare, care spune ca el a mancat deja acasa... :)) Ceea ce spune foarte mult despre conservatorismul nostru...

Una peste alta, mi-au facut astia o pofta...