Friday, January 30, 2009

matusa din america

Da, am auzit-o si pe asta: vorbea Maria -la telefon- zilele trecute cu vara-sa si erau si copii ei prin preajma si-i cheama la ea cu o fraza de genul "copii, haideti sa vorbiti cu matusa din America"!!! Hm, imi pare ca suna cam ciudatel denumirea asta...nici nu ne-am prea gandit pana acum la asta, ca sa fiu sincer.
Dar daca stau sa ma gandesc parca si mie imi parea oarecum "cool" cand venea/auzeam de Gica (zis si Giorgi)/ Ionut (zis Johnny)/ Marioara (sau Mary)/ Mihai (sau Michael) din America...mama, ma gandeam, cum vine ala calare pe cal si cu palaria de cowboy...sau macar calare pe un "jeep" urias...cu roti dintr-alea, ca-n filme.
Oricum, multor romano-americani le placea (place) imaginea asta de extraterestri ajunsi pe Pamant...Rahat, suntem la fel oriunde!
Deci, copii, nu exista matusa din America!
Si nici nu trebuie (numai daca vrei...) sa-ti americanizezi numele, ca doar nu suntem asiatici... ca astora le place din necesitate sa-si anglicanizeze numele.
Am primit si eu sfaturi intelepte la inceputuri sa-mi "zic" altfel ca astia nu vor fi niciodata in stare sa-mi spuna numele corect...cu mici exceptii, nu am avut chiar deloc probleme si nici nu am de gand sa-mi schimb numele...
A, si ma cheama Flavius...cu S la sfarsit...ca la cununuia religioasa nenea preotul tot o dadea in sus si in jos cu se "cununa robul lui Dumnezeu - Flaviu- cu roaba lui Dumnezeu, Maria"...pana cand nevasta zice: "parinte, Flavius, nu Flaviu...ca eu cu asta ma marit...pe Flaviu nu-l cunosc"!
Oricum, in Ardeal (sic!) e oarecum normal Flaviu in loc de Flavius... Na, ca am facut si teoria chibritului!
Dar masini cu roti mari exista...eu le asociez cu rednecksii, sper sa nu se simta careva cu masina dintr-asta jignit, bine?
In imaginea de mai jos este "matusa din America cu masina unui domn redneck"...

6 comments:

Donazz said...

Mea culpa, ok? Am remarcat greseala, si simtindu-ma cu musca pe caciula doresc sa precizez in mod public ca a fost o greseala de editare, m-am grabit!!!
:D

Flavius Ţerbea said...

Dona, lasa sa zboare musca de pe caciula...chiar n-am eu treaba daca e cu sau fara "s" la sfarsit numele meu...mi-am amintit in context de faza cu numele...
Si, saru-mana, oricum! :)

Anonymous said...

Asiaticii cu nume americanizate sunt din aia convertiti la crestinism si - ca atare - botezati cu nume biblice.

Flavius Ţerbea said...

@darius-sincer stiu o tipa din taiwan...isi zice eugenia...ca yi ling e prea greu...si nu e crestina! Nici macar budista nu e!Nu e nimic, nu are nici un fel de treaba cu religia...

Anonymous said...

era masina mare sau e fatuca mica?!:)

Flavius Ţerbea said...

E masina mare! :)