Monday, May 4, 2009

Cum suntem noi, romanii?

La sondajul de pe blogul asta ("Cum suntem noi, romanii?") au binevoit a raspunde (multumiri pe aceasta cale) 54 de respondenti in 30 de zile.
"Rezultatele" sunt interesante: castigator la puncte (11) a reiesit ca romanu-i descurcaret! Absolut de acord.
Pe podium, urmeaza cu 10 voturi fiecare (deci 20 din 54) ca romanii este de cacat si frustrati!!! Pai cum adica cum adica?! Chiar asa sa fim noi, romanii?!
Oare americanu', evreu', neamtu', slovacu', unguru', japonezu', arabu', eschimosu', hispanicu' si mai stiu eu ce alte natii ar raspunde la un chestionar care-i intreaba de natia lor ca-s frustrati si de cacat?!
Asadar, am putea deduce ca noi, romanii, suntem, de fapt, sinceri! Pai nu?
Desi eu nu cred ca suntem de cacat sau cei mai hashpa dintre natii (dimpotriva), cred ca suntem frustrati. Dar nu cred ca asta ne defineste pe noi, ca popor. Chit ca habar n-am ce ne defineste pe noi ca popor...
Patru voturi au zis ca noi suntem "fucking special" (suntem?); cate 3 voturi fiecare au luat ospitalieri, manelisti, neseriosi; doi cititori au pus clickul pe curve si tot doi pe normali; un amarat de vot ne caracterizeaza ca geniali, docili si/sau de treaba si NICI UN VOT pentru harnici, uniti, destepti, frumosi si curati!!!
N-a fost bine facut sondajul, in mod clar. Cum sa nu fim destepti, harnici si frumosi? De uniti si curati nu as comenta...
Roxana a mai zis intr-un comentariu ca romanii se impart in tradatori+harpareti si restul, cotribuabilii (deci romanu-i si contribuabil).
Asa, pe parcurs, mi-au mai venit cateva caracteristici demne de a fi fost supuse votarii: generos, fudul, invidios, sef (!), elitist (asta-i din categoria forme fara fond), agramat, fotbalist, inventiv, alcolist, milog, tigan, petrecaret, de incredere, plangacios si or mai fi, dar le-am uitat.

Dar, un comentariu al unui tip (Viorel) mi-a parut ca face, pe scurt, cat o gramada de caracterizari ieftine (sau nu), stereotipuri si alte cele: "romanii sunt de gasca, partea mai nasoala e ca mai multi sunt marlani decat seriosi si tre sa fii intr-un anumit mediu ca sa fii comfortabili cu ei. That's it. "

Deci, cum suntem?

5 comments:

Anonymous said...

Can am mers acasa luna trecuta in avion citeam o revista in care un profesor universitar de matematica din nu stiu ce stat, crescut in Romania si cu putina experienta romanesaca in ale predatului, a ajuns sa antreneze echipa olimpica a Americii la foarte putin timp dupa ce a inceput sa predea. El a fost intrebat care e diferenta dintre echipa romanesca de olimpici la matematica si cea americana. El a zis ca plusul romanilor e ca sunt foarte inventivi insa minusul e sa nu sunt seriosi.
A zis ca romanii isi iau bataie la fundul gol de la americani cand vine vorba de seriozitate si de aia ei au rezultate mai bune. Deci degeaba ai cap daca nu-l folosesti productiv.

Ionut said...

ţigani!

Ionut said...

ţigani!

Raluca said...

Excelente comentarii! Felicitari, Flavius!

Anonymous said...

romanii sunt frumosi, destepti,curati si buni la suflet.de aceea profita toti de acest popor.salutari pentru toti locuitorii acestui glob pamantesc mary