Sunday, May 17, 2009

Cura de slabire

Ce idee creatza mi-a venit in timp ce povesteam cu Jon:
ca masura de combatere a obezitatii (in America si nu numai) eu ma gandeam ca la intrarea (pe prag sau in hol) fiecarui restaurant tip fast-food sa fie un cantar si o chestie care sa-ti masoare inaltimea, sa faca calculelele si daca da cu virgula (adica, daca raportul dintre greutate si inaltime zice ca esti extrem de gras) sa se coboare din tavan o mana falsa, sa te ia de cap, sa te intoarca si un picior -aparut de undeva, facut special, dintr-un material de nava cosmica- sa-ti traga un sut in fund si o voce metalica sa-ti ureze o zi buna!
Ce ziceti, e buna ideea? Ar ajuta?
Dupa ce i-am zis lui Jon treaba asta am remarcat ca nu se prea amuza! Mi-a zis ca Tiffany (nevasta-sa) cantareste o tona si ar insemna ca ei sa nu mai acceseze fast foodurile lor atat de dragi...
Eu i-am zis ca da...
Disclaimer: Va rog mult sa nu ma intelegeti gresit si sa ma acuzati de anti-nu stiu ce! Chiar ma doare cand vad oameni mari mari (de peste 200 de kg) intrand intr-un McDonalds sau bufet chinezesc...Eu la asta ma refer. Deci, limita la care apare mana si piciorul sa fie de la 200 kg in sus...

17 comments:

Anonymous said...

Eu cred ca sunt 2 categorii de obezi:
1) cei care au o problema medicala, spre exemplu glanda tiroida nu produce suficienti hormoni ca metabolismul sa lucreze la parametri normali.
2) cei care nu pun jus furculita si care ar baga si foc in gura.

Pentru a doua categorie nu am niciun fel de simpatie. E decizia lor, asa ca nu am sa plang in pumni de mila lor.

Lady Io said...

Da, eu sunt de acord. Dar nu vor fi de acord fast-foodurile...

Roxi si Alex said...

Hahahaahaaaaaa!!!! Asta a fost asa ca in Seinfeld (imaginatie a la Kramer).

Andrea said...

asa vrei tu sa combati criza economica?...prin mai putin consum? ;))

Anonymous said...

Flavius, poza ta e sexista. =)) Trebuia o poza cu o vaca si un porc, pentru ca si barbatii sunt sunt inclusi in categoria asta cand cantaresc cat un buldozer.

Monica said...

pai in curand in Statele Unite ar putea sa se lase cu interdictii si alte alea, la intrarea in fast food, la cum presupun eu ca sunt vecinii de la nord:)sau ar putea interzice fast food-urile!Da:)))
eu sunt pentru bilete de avion mai scumpe pentru pasageri care au mai multe kilograme decat le cere inaltimea. adica de ce sa ma taxeze pe mine la bagaje?
si acum, dati cu pietre, suport!

Flavius Ţerbea said...

@Ionela: E greu sa te opresti (la un moment dat din crestere)...daca ajungi la 200 de kile inca 100 in plus nici nu mai conteaza...greu de lasat furculita aia din gura la destui...
Cat despre poza, eu zic ca ala mov e un bou si cealalta o vacuta...deci... si si. :)

Flavius Ţerbea said...

@Lady Io: Si eu ma gandeam ca aia de la fast-fooduri nu ar fi prea incantati de ideea mea! Poate da Obama o lege de "reglementare a nutritiei in fast-fooduri si restaurante hipercalorice". Sau nu...

Flavius Ţerbea said...

@Roxi si Alex: bai, oltene, eu sper ca-i de bine comparatia cu Kramer, ca atre imi place mie de el! Da?

Flavius Ţerbea said...

@Andreea; da da, mai putin consum de cac...asta, mancare naspa si mai mult consum de manacre bunicica. Ca, de fapt, nu e foarte ieftin sa manaci un pic mai sanatos. Nu ca tiganiile de la Mac si alte kinguri ar fi ieftine...Dimpotriva, nu-si merita deloc banii. Macar daca ar servi mici (mititeti) la toate chioscurile McDonald'sului din America...Atunci da, as fi de acord... :)

Flavius Ţerbea said...

@Monica: subscriu total la ideea ta! Asa ar fi cel mai corect, in pana mea! Bravo, asta e de dat mai departe...citeste companii aeriene. Nu ca astea nu ar pastra aceleasi tarife la bagaje pentru toata lumea si ar pune si o taxa mai mare pe bietii oameni mari.

Monica said...

pai nu, nu m-am facut inteleasa. se va face un calcul, se va tine cont de proportie. adica sa nu-i pedepsim pe cei cu 90 de kilograme, daca au 2 metri
dar daca au 1,60 si 90 de kilos inseamna ca nu au avut grija de ei *(foale, tiroida, ce trebuie) nu poti sa te lasi sa cresti asa, ca un cozonac.

Anca said...

Apropos, ieri s-a deschis KFC in Sibiu, si stii cine era pe-acolo? tot Sibiul! Am fost si eu (doar in trecere ;) ), si m-am speriat de cum se inghesuiau toti sa guste din minunea picanta cu sos de usturoi.. Asa ca..suntem si noi pe drumul cel bun.

Amalia said...

Anca, ai dreptate!! La noi vine lumea la fast-food-urile astea ca la urs. Dar si sunt mai ingrijite in Romania, sunt mai noi, mai aranjate. Cand am ajuns aici si am vazut cum arata McDonalds, ihhhhh. Arata mult mai bine in Romania. Nu iau in discutie mancarea, asta e nesanatoasa peste tot. Dar la noi e cool (ce urasc acest cuvant), e occidental sa mergi la fast food, e un fel de declaratie de life style (daca imi permiti sa ma maimutaresc in engleza). Ohhh, ce m-am pornit, pun frana :)

Roxi si Alex said...

Da, oltene!! E de bine, ca si noua ne place Kramer si cam tot ce tine de serialul Seinfeld.

ioana said...

Da, s-a deschis KFC-ul la sibiu! Ceea ce pe mine personal ma bucura nespus...Pt ca sunt fan! Pentru noi, fiecare vizita la Brasov sau Valcea insemna si o trecere pe la colonel. Si am mai intalit si alte persoane, care mergeau la Cluj pentru niste aripiare picante. Acum, e aici, aporape, si o sa savurez fiecare vizita...

Anca G. said...

Cam asa e Amalia, la noi doar "lumea buna" merge la McDonalds sau KFC, pentru ca e scump! Lumea "mai putin buna" mananca Kebap de pishentru. :) Mac-ul si KFC-ul sunt considerate de fitze.
Ce se aude mai nou prin discutiile colegilor mei:
"Unde iesim deseara?" "La "kaefce", normal!" :))