Bacnota de doi dolari...nu e legenda...chiar exista si este inca in circulatie! Am mers si eu frumos la banca si le-am rugat pe tantile de acolo sa-mi dea si mie una. Mi-au dat si vi-o arat si voua in pozele de mai jos:
Si poti cumpara ceva cu ea sau e ca moneda noastra de 5 mii vechi (50 de bani noi)? Acum off topic: o portie de ras pentru duminica; am gasit o lista cu localitati romanesti traduse in engleza :): Adunatii Copaceni – Gathered Tree People
@Lola: am tot asteptat si asteptat sa vad baconta aia la tine si gata, am luat aer in piept si am mers frumos la banca si mi-am cerut drepturile si am rezolvat problema! :) Chiar nu ma asteptam sa-mi ofere tantile alea nu una, ci doua bacnote! Si mi-au promis inca vreo 10 nou-noute prin toamna...
@to-morrow: ti-a raspuns Lola inaintea mea. Da, e perfect valabila numa' ca nu e folosita pe sacara (deloc) larga...Unii cred ca aduce ghinion daca o ai si prefera sa nu o tina in portofel!!! Si imi zicea un tip chelner ca daca cineva apreciaza in mod special servirea lui iti lasa (printre altele) si o bacnota de doi coco!!! Se pare ca are ceva deosebit bacnota asta... Foarte faine si haioase traducerile astea. Saru-mana! :)
@dmstangu: bine ca te-a scapat nevasta de ea ca ai vazut ce am auzit io despre bacnota asta: ca aduce posesorului ghinion!!! Si, scuzata fie-mi ignoranta, dar ce e aia "funnel cake"?!
Mda, ecshuli am primit niste vesti bune de cand nu mai am bancnota aia... Funnel cake e aluat moale de gogosi turnat printr-o palnie direct in ulei incins. O bomba calorica, daca-i mai pui si gem deasupra...
Eu n-am auzit de chestia cu ghinionul, ma faci sa-mi arunc toata colectia :)) O sa-i fac o poza, oricum. Am unele vechi, de prin 1900 primavara-vara. N-am inteles faza cu ospatarul - adica daca iti place cum te-a servit il rasplatesti cu ghinion? :D
Funnel cake e facut din aluat de gogoasa un pic mai curgator, care se prelinge in suvoi subtire in uleiul incins in forma rotunda, mare cat o farfurie. Deci ca o gogoasa plata dar formata din fasii subtiri (nu cred ca stiu sa explic mai bine). Se serveste cu o tona de zahar pudra deasupra si se vinde mai la orice targ/fair.
9 comments:
Ceea ce-mi aminteste ca ti-am promis poza :)) Banuiesc ca e prea tarziu acum.
Si poti cumpara ceva cu ea sau e ca moneda noastra de 5 mii vechi (50 de bani noi)?
Acum off topic: o portie de ras pentru duminica; am gasit o lista cu localitati romanesti traduse in engleza :):
Adunatii Copaceni – Gathered Tree People
Afumati – Neversober
Baicoi – Youball
Buhusi – Boo
Buzau – Really Fat Lip
Calarasi – Silly-dressed Folks on Horses
Constanta – The Steadiness
Dor Marunt – Miniature Melancholy
Husi – Shoo
Navodari – Networkers
Onesti – The Sincere
Pitesti – Youdohide
Satu-Mare – The Rather Roomy Rural Community
Slatina – Slut Tina
Slobozia – A Very Wrong Local Tradition
Târgu Frumos – The Aesthetically Pleasing Bazaar
Urlati – Gimme Some Noise
Voluntari – Town of Unpaid Assistants
to-morrow: funny :))
Bancnota de $2 e foarte valabila si are valoare de... $2 :))
Am avut si eu una si o tineam in portofel pe post de "lucky charm", pana mi-a cheltuit-o nevasta pe funnel cake in Ocean City... :-(
@Lola: am tot asteptat si asteptat sa vad baconta aia la tine si gata, am luat aer in piept si am mers frumos la banca si mi-am cerut drepturile si am rezolvat problema! :)
Chiar nu ma asteptam sa-mi ofere tantile alea nu una, ci doua bacnote! Si mi-au promis inca vreo 10 nou-noute prin toamna...
@to-morrow: ti-a raspuns Lola inaintea mea. Da, e perfect valabila numa' ca nu e folosita pe sacara (deloc) larga...Unii cred ca aduce ghinion daca o ai si prefera sa nu o tina in portofel!!!
Si imi zicea un tip chelner ca daca cineva apreciaza in mod special servirea lui iti lasa (printre altele) si o bacnota de doi coco!!!
Se pare ca are ceva deosebit bacnota asta...
Foarte faine si haioase traducerile astea. Saru-mana! :)
@dmstangu: bine ca te-a scapat nevasta de ea ca ai vazut ce am auzit io despre bacnota asta: ca aduce posesorului ghinion!!!
Si, scuzata fie-mi ignoranta, dar ce e aia "funnel cake"?!
Mda, ecshuli am primit niste vesti bune de cand nu mai am bancnota aia... Funnel cake e aluat moale de gogosi turnat printr-o palnie direct in ulei incins. O bomba calorica, daca-i mai pui si gem deasupra...
Eu n-am auzit de chestia cu ghinionul, ma faci sa-mi arunc toata colectia :)) O sa-i fac o poza, oricum. Am unele vechi, de prin 1900 primavara-vara.
N-am inteles faza cu ospatarul - adica daca iti place cum te-a servit il rasplatesti cu ghinion? :D
Funnel cake e facut din aluat de gogoasa un pic mai curgator, care se prelinge in suvoi subtire in uleiul incins in forma rotunda, mare cat o farfurie. Deci ca o gogoasa plata dar formata din fasii subtiri (nu cred ca stiu sa explic mai bine). Se serveste cu o tona de zahar pudra deasupra si se vinde mai la orice targ/fair.
Post a Comment