Tuesday, September 29, 2009

Loteria Vizelor 2011

Anunt adresat, in primul rand, lui Ionut si Laura:

Ambasada Statelor Unite la Bucuresti anunta ca, incepand de vineri, 2 octombrie, cetatenii romani se pot inscrie in programul anual
Diversity Visa (DV), care pune la dispozitia persoanelor care indeplinesc cerintele simple dar stricte de calificare, vize de resedinta permanenta in Statele Unite.

Inregistrarile pentru programul DV 2011 trebuie transmise electronic incepand cu vineri 2 octombrie 2009 si se incheie luni 30 noiembrie 2009. Inregistrarea incepe si se incheie la ora 19:00, ora Romaniei. Solicitantii pot accesa formularul electronic la adresa www.dvlottery.state.gov numai in perioada de inregistrare. Solicitantii sunt incurajati sa nu astepte ultima saptamana a perioadei de inregistrare pentru a aplica, intrucat cererea foarte mare poate conduce la intarzieri. Nici o inregistrare nu va fi acceptata dupa orele 19:00, ora Romaniei in ziua de 30 noiembrie 2009.

Ambasada americana precizeaza ca cerintele de calificare presupun ca solicitantul trebuie sa fie nascut intr-o tara care participa la program. In plus, el trebuie sa indeplineasca criteriul educational: sa fie absolvent de liceu, cu diploma de bacalaureat sau in ultimii cinci ani sa fi lucrat cel putin doi ani intr-o meserie care se afla in zona de lucru patru a Departamentului Muncii al SUA. Baza de date folosita pentru determinarea parametrilor de calificare a meseriei este O*Net Online : www.onetcenter.org.

Solicitantii de vize DV sunt selectionati printr-o tragere la sorti aleatorie, facuta de un computer. Vizele sunt distribuite pe sase regiuni geografice, cu un numar mai mare de vize acordat regiunilor cu o rata de imigrare mai redusa. Nu se acorda vize tarilor care in ultimii cinci ani au trimis mai mult de 50.000 de imigranti catre SUA. Romania se afla si in acest an printre tarile participante la program.

Inainte de a trimite o inregistrare la programul DV-2011, aplicantii sunt rugati sa consulte instructiunile detaliate ale programului care se gasesc pe pagina de internet a Ambasadei Statelor Unite, precum si pe pagina de internet a Departamentului de Stat.

Aplicantii vor fi selectionati aleatoriu de un calculator, din toate formularele de inregistrare care se califica. Cei selectionati vor fi instiintati prin posta in perioada mai – iulie 2010 si vor primi instructiuni ulterioare, inclusiv informatii asupra taxelor legate de imigrarea in Statele Unite. Persoanele neselectionate NU VOR PRIMI nici o instiintare.

Ambasada SUA la Bucuresti precizeaza ca daca primiti un e-mail care va anunta ca sunteti selectionat, acel mesaj nu este legitim.

6 comments:

Lucian said...

tocmai ce mi-am anuntat si eu participarea anul asta :)

dmstangu said...

Bahtalo! la Ionut si Laura si la restu' lumii (adica si la mandea)... ;-)

Flavius Ţerbea said...

Asa, asa: bafta la toata lumea doritoare! Si da, recomand tuturor treaba asta.

ina bixade said...

ce bine ca am scapat de asa ceva...dupa ce am terminat facultatea, am despus si eu la loteria asta, dar nu am cistigat nici pe dracu...dar nu-i nimic. tot i-am venit eu de hac:)

JunioR said...

Da anu asta aplic si eu pentru prima oara .... bft si celor care vor aplica poate peste 1 an ne vedem la un picnic acolo la voi :D ... Numai bine

The Fly said...

Hmmm...tentant.