Wednesday, September 30, 2009

Romania

Nu, nu sunt in Romania!
Doar vroiam sa zic ce pachet am primit azi: eugenii cu ambalaj modern, after shave Hattric pe care nu-l gasesc prin partea asta de Virginie, Academia Catavencu, ProSport, un mini album cu poze din Romania, roll-on Nivea nustiudecare, ciocolata Milka si altele. Saru-mana, cumnata!
Habar nu aveti voi, cei din tara, ce chestii marunte iti pot face o bucurie!
Va gandeati voi ca o eugenie v-ar face bucurosi? Nici eu...
Alt exemplu: eu nu am mancat de doua ori zacusca pe cand eram acasa dar aici cand prind un borcan de pe undeva il infulec destul de elegant.
Ultima data cand am facut-o a fost cand un prieten care venea din Chicago m-a sunat si mi-a zis doar atat: vezi ca vin in cateva ore pe la voi. Aduc niste zacusca, o telemea bulgareasca si un vin de Jidvei. Tu ia niste paine buna, rosii si castraveti! Asa am si facut si a fost o seara foarte faina.
Ca un fapt divers: tipul cu zacusca si vinul de Jidvei a cumparat TOATA zacusca din magazinul ala si TOT vinul de Jidvei care era acolo!!!
Apa minerala Boresc? Mai avem si dintr-asta si ne aduce aminte de vremuri de demult... Dar asta se inlocuieste cu succes cu orice apa minerala italiana, frantuzeasca, nemteasca sau ucraineana. Americanii nu o au trecuta la favorite. Probabil ca nici nu au pietre la rinichi...
Cabanos? Uneori as da tot somonul si fructele de mare pe un metru de cabanos cu mustar si cu salata de rosii cu branza presarata pe deasupra. Exista in zona noastra doar la o speculanta rusoaica cu un mic magazin. Eurofoods se numeste bolda si preturile lor te indeamna la injuraturi printre dinti cand scoti banii din portofel. Nu cardul, banii, ca nu accepta altceva in afara de cai verzi pe pereti ucraineanca sau rusoaica noastra.

Apropo, stiti ce as vrea eu de acasa? Un deodorant Intensa fara alcool, un tricou original al echipei de fotbal a Romaniei, multe poze pe hartie cu prieteni, niste muzica piratata, niste saraberna (prajitura lui maica-mea) si habar nu am ce as mai vrea!
Ni s-a pus de cateva ori intrebarea: ce ati vrea sa va aducem/trimitem? Si de fiecare data am spus eugenia (probabil din obisnuita), rollon Nivea, vreo carte buna, Nidoflor, Academia Catavencu, alte ziare sau reviste si...cam atat!
Apropo de AC...ori nu mai prind eu poantele din cauza de distanta, ori chiar le-a intrat umorul la apa!
Mai stam uneori si ne gandim: ce ne-ar placea sa aducem de acasa? Si de multe ori nu ne vine mai nimic in minte!
Poate primim idei? Ar fi frumos din partea voastra...
Si alta tema: voua ce v-ar placea din America?

Multumim, o seara buna.
Sau o zi buna, depinde de fusul orar.

9 comments:

Anonymous said...

Flavius, daca vrei iti mai trimit eu Eugenii romanesti de la Chicago. Dar, te impor, vinde-mi pontul: de unde cumpara omul zacusca? Isi mai poate aminti?

Amalia

mimi said...

Napolitane, leustean verde, icre de casa si branza de burduf tipul II (as da toata feta asta scumpa pe o punguta de 7 lei de la Cora).
Mai am si niste carti pe care le-am comandat in tara dar nu am reusit sa le iau cu mine.

Anca G. said...

Mie cred ca mi-ar fi dor doar de de-ale gurii. Frate-meu de exemplu a cerut si a primit: cateva kg mere romanesti, 4 dovlecei, 2 kg rosii, 4 borcane zacusca, 2 borcane gem capsuni, 2 borcane gem gutui, miere poliflora, prajitura cu nuca, flori de tei, flori de menta, ciocolata Poiana.... Si el sta in Europa :)
Si ce-si aduce frate-meu cu el cand vine in tara: hartie igienica :D

Unknown said...

pai eu ce mi-as dori din america?:D ceva electronice...ceva mic...un Sony PWM-EX1, cateva carduri SSx32GB, 2 baterii de 9800mAh, un laptop dual quad core, un monitor de 22inch...asa ceva pe la 1000 de coco, si sa nu uitam un Nikon D3 cu un obiectiv 18-200mm cu f1.8 sau 1.4...ce zici vreau prea mult?:D

Carmen said...

Anca...si tata tot hartie igienica isi aduce :)

Flavius...tata cand merge inapoi la munca isi duce vin de casa :),visinata, carne fripta...muraturi, malai...de ale gurii.
Cand vine in concediu nu am pretentia sa-mi aduca nimic, doar o apa de gura care se gaseste acolo si care e foarte tare.

to-morrow said...

Sa va bucurati de cadourile primite! Romania e minunata, cu conditia sa o privesti de departe :)

Flavius Ţerbea said...

@Amalia: am vorbit cu tipu' si zice ca nu-s mai aminteste exact, dar va incerca sa-si aduca aminte de unde a luat 'romanian zacusca", super buna, de altfel!
Hai ca dupa ce venim de acasa si ni se reface pofta de eugenii o sa apelam la tine. Ne-au mai fost trimise eugenii romanesti si din Vancouver, asa ca vor deveni tare umblate eugeniile astea! :)

@mimi: leustean verde am vazut pe aici dar cu icrele si branza de burduf ne-ai facut pofta la greu! :)

@Anca G: al naibii sa fiu daca-mi pun hartie de aia in bagaje. Lasa sa ne zgarie, sa simtim ca suntem acasa! :) Hartie igienica roz, de preferinta...
Dar tu, de ce ai avea pofta din America? sa-mi scrii pe mail. SI nu glumesc.

@Silviu: cateva carduri SSx32GB, 2 baterii de 9800mAh se pot rezolva. restul, data viitoare! Cand vii tu. :D

@Carmen: gogonele parca as manca si eu, acum ca ai amintit de muraturi. Hm, si visinata lui maica-mea care a facut furori la nunta, da, no asta da! Malai si carne fripta ma gandesc ca se pot rezolva si pe la mine...

@to-morrow: ne-am bucurat scurt, ca le-am halit pe moment. dar pastrez loc pentru zecile de mici pe care o sa-i ingurgitez in nici doua saptamani. Sper.
Deja am inceput sa manac mai putin ca sa am suficient loc pe cand ajung acasa. A, si sa nu zica lumea ca am facut burta...

Lucian said...

adica nu aveti rollon nivea acolo? nici dc++? :))
eu am cumparat ani de zile academia catavencu, dar de ceva vreme nu-mi mai prea place. mai intru pe site-ul lor din cand in cand si atat

Flavius Ţerbea said...

@Lucian: o fi, dar noi n-am gasit. E mai sigur si simplu, se pare, sa-l primim din tara.
Cat despre dc++...nu merita posibila "ditractie"...plus ca, pana la urma, e un furt sa descarci chestii ilegal de pe net, ar zice unu' care vrea sa faca pe lupu' moralist. Dar nu, nu te risti aici cu dc++ numai in cazul in care vrei sa cotizezi la bugetul american al companiilor warner, disney si altele.
Am folosit si eu (pentru putin timp) aici (ca in tara descarcam la greu de pe dc++) Pirate Bay dar am vazut amenzile si mi-a trecut instant!
Plus ca muzica si filmele pe aici (originale) sunt suportabile ca si cost. Si nici nu vin cu batai de cap si tresariri cand suna telefonul sau bate FBI-ul la usa...