Tuesday, November 17, 2009

Alb si negru

...da, m-am uitat ore la poza asta, degaja o bucurie trista cumva. Ochii se bucura de revedere, sufletele sunt indoite de despartirea ce va urma.
Poate ce m-a frapat cel mai mult, este faptul ca am o poza similara prin arhiva mea de familie...tot cu bunicii (care mai traiau, Dumnezeu sa-i odihneasca in pace!), poza facuta intr-o bucatarie, frumos varuita, data cu ROLU'-ca sa fie frumos, cu dunga sus...Tot poza cu "copii" pe perete, Calendarul Crestin, iar pe peretele din est, care aici nu se vede, stergarul si Icoana Maicii Domnului si a Sfintilor Constantin si Elena...

Comentariul asta mi l-a lasat brad.
Si care m-a facut sa lacrimez.

8 comments:

Brad said...

Ai publicat multe peisaje cu adevarat superbe din Romania/Virginia - poze care au fost apreciate pe buna dreptate de cititorii blogului...
Poza asta infatiseaza priviri, suflete si atmosfera tihnita care pluteste in jurul lor, realizata cu mijloace simple exact in acea clipa magica...impact puternic pentru ca am regasit ceva cumva familiar...sunt subiectiv, stiu, dar cred ca este exact genul de poza la care te uiti singurel, doar din cand in cand...
************
Hey, la noi sunt alegeri, la voi cremenalii au fost deja pedepsiti, so' pe ei !
Ceva frivol, murdar - asta tre' publicat - sa radem putin si noi, cetetorii tai, poate si tu.

Anca G. said...

Fata din dreapta e Luminita? E vara-ta?

ina bixade said...

Imi place mult poza asta, in special ca bunicii sint in ea. Toti bunicii sint draguti si imi redau un calm si o liniste aparte cind ma aflu in preajma lor. Eu am fost crescuta de bunici, carora le ziceam mama si tata. Din pacate, nu mai este niciunul in viata! Bine ai revenit din Romania!

Flavius Ţerbea said...

@Brad - ai mare dreptate. Poate nici nu a fost intelept ca mi-am afisat emotiile, daca stau sa ma gandesc mai bine. Oricum, e o poza pe care multi dintre noi o avem sau ne-am dori sa o avem.
Cat despre alegeri, mai e un pic si se termina balciul. Sau reincepe?

Flavius Ţerbea said...

@Anca - nu nu este Luminita! Sunt verisoarele mele, Delia si Raluca.
Cine e Luminita?

Flavius Ţerbea said...

@Ina - Multumesc pentru uraea de bun revenit.
Nici macar nu indraznesc sa te intreb despre ce crezi tu despre Romania ca vei fi prea franca si cine stie pe cine-l ridicam in cap! :)
Imi pare rau pentru bunicii tai, dar macar amintirile raman si astea, pana la urma, conteaza.

Daniela Campean said...

Salut Flavius...emotionant dar sunt sigura ca fiecare dintre noi are o poza de acest gen,mai veche,mai noua,mai ascunsa,la vedere dar in fond cu un singur sentiment...dulce-amarui-familiar...No sa stii ca e fain pe aici pe la tine...mai vin.

Flavius Ţerbea said...

@Daniela: sa mai vii! :)
Si multumesc.