Sunday, November 8, 2009

Au innebunit salcamii

Este tare urata campania electorala pentru alegerile prezidentiale din Romania anului 2009, surprinzatoare tara membra UE si NATO.
Si datoare la diverse institutii bancare si cu echipa nationala de fotbal la limita inferioara a suportabilitatii.
Am asistat si la o campanie americaneasca, destul de murdara pe alocuri, dar care in comparatie cu cea neaos romanesca era un putpuriu de film de arta in combinatie cu jocuri de strategie la nivel maximal. Dar asta nu are importanta aici, de fata. Pana la urma, fiecare cu treaba lor...

Eu ma refeream la campania agricola...asta, electorala... romaneasca.
La alegerile trecute l-am votat pe domnul Traian Basescu si am fost bucuros pana peste poate cand domnul sarpe libidinos Adrian Nastase a pierdut alegerile intr-un mod total neasteptat. De bucurie, mi-am scris atunci cu rujul Mariei pe burta proprietate personala 'uie PSD! Deh, ma adusese cenzura nastasiana la disperare pe vremea aia.
M-am suparat si cand justitia (cu j mic) s-a facut ca ploua in orice caz major care a implicat trecutul, prezentul si viitorul tarii aleia neserioase, Romania. Si m-am gandit ca separatia puterilor in stat isi spune cuvantul (ceea ce e de bine, clar) si ca sistemul ticalosit ne da cu tifla (era sa zic ca ne da altceva).
Dupa aia am plecat si am urmarit de la distanta si cu oarecare interes ce se intampla in politichia, economia, sportul si societatea romaneasca, de la ea de acasa.
Si am vazut ca e razboi de-al mare pe acolo si m-am gandit ca ciolanul puterii va atrage intodeauna si ca e normal sa se intample asa. Si fiecare cu mijloacele lui de exprimare.

Dar, partea cu adevarat proasta, este lipsa sperantei!
Pai daca stai stramb si sa gandesti drept...si mai si urmaresti cine candideaza...atunci apar problemele existentiale.
Sa-l votezi (iarasi?) pe Basescu care s-a facut populist intr-atat pana la a-i avea suporteri pe primarul Craiovei (Solomon) si Gigi Netoiu (in calitate de ce?) si lunadu-se de mosierul Mircea Dinescu (un alt dobitoc). Pai daca s-a ajuns ca termenul de "mosier" folosit intr-un sens negativ sa fie iarasi adus in discutie atunci inseamna ca n-am inteles nimic si ca creierele (nu scuzati cacofonia, este intentionata) ne-au fost spalate cu succes de toti politrucii si urmasii lor.
Sa-l votezi pe Mircea Geoana, ucenicul lui Iliescu (pe asta nu l-as numi domn nici sa ma plateasca careva)? Asta ar fi o destul de mare prostie si vorba aia cu mai rau decat acum nu se poate s-ar putea sa nu aiba acoperire.
Hai, sa nu ne mai ascundem dupa degete, asta chiar e un prostanac si Doamne, fereste sa iasa asta presedinte la cum indica ultimele sondaje. Mai mult sau mai putin falsificate...
De Crin Antonescu nu stiu prea multe ce sa zic. Stiu ca a fost ministrul sportului fara a avea rezultate, pare baiat de gasca, n-are un real program (nici el) politic si da impresia ca este o papusa pusa la deruta pe postul de catindat la presedintia Romaniei. Poate doar ma insel eu si sunt superficial si nu este asa. Oricum, mie mi-au placut liberalii pana la un punct. Acum nu-mi mai place nici de ei.
Nici macar nu as fi vrut sa pomenesc de Vadim sau Becali dar o fac pe scurt. Hei, voi, cei cu imaginatie stati putin pe ganduri si faceti un scenariu in cazul ca astia ajung la marea putere! No? Va place? Vreti sa mai vorbim despre asa ceva? Nici eu...
Cica mai sunt unii competitori de forma si carora le urez succes.
Eu, probabil, voi vota cu ungurii de data asta pentru ca respectivul candidat (nu-i retin numele) pare a fi mai occidental si n-am nimic de pierdut, la urma urmei.

Si, ca sa inchiei pe un ton serios, mai spun odata: fratilor, noi suntem complet nebuni? Noi vrem sa fie bine tot cu aia, pe care-i rotim la cativa ani? Nu exista o fata noua, macar dadatoare de speranta, un om cat de cat nebagat in cacat pana in gat in toata Romania anului 2009?
Am inteles ca-l tot scot la inaintare unii, altii pe primarul sas al Sibiului dar asta nici nu candideaza (mai bine ar fi candidat) si nici nu are sustinere politica reala pentru postul de presedinte.
Deci, asta e ultimul post pe probleme politice pentru ca eu nici nu stiu, nici nu pot, nici nu vreau. Doar vroiam sa ma bag putin in seama, sa ma enervez putin si sa-i salut pe toti dragi.

Semneaza,
Corina Chiriac,
Strada Sperantei, la parter

6 comments:

Anonymous said...

Dupa 20 de ani (data indicata de raposatul brucan ca fiind al "desteptarii" romanilor), se vede cu ochiul liber ca avem de ales intre FSN-ul mare (PSD) si un FSN mic (fostulPD petre roman -actualmente PDL).
Este o alegere imposibila pentru mine.
Probabil, pentru Ro, ar fi bine sa avem un presedinte care sa vorbeasca o engleza americana buna, cu numerosi cunoscuti in mediul politic american, acompaniat de un prim-ministru care vorbeste germana si este amic cu G. Schrodder si ar vorbi klar cu A Merkel...
Oamenii politici romani sunt low level, exceptiile (care exista in TOATE partidele fiind marginalizate in posturi mai mititele - citez la intamplare un Daianu, R Ungureanu...).
C.A. este singurul dintre prezidentiabili care a precizat in progr ec MASURI EC REALE, ca scaderea tva si a cotei de impozitare unice, menite a usura trecerea peste momentul de criza si de a usura relansarea ec a Ro...din pacate , nu are absolut nici o sansa reala, lupta dindu-se intre geona si base, singurii care au "masini" de partid...
Sper sa nu starnesc o polemica, sunt doar niste pareri personale a unuia care nici nu merge la vot (fara constiinta cetateneasca, cum probabil vor spune unii)...
brad

d said...

ai facut o analiza corecta ..si din pacate nu prea exista sperante pe acasa...si din pacate au trecut 20 de ani de cand trebuia sa facem sa fie bine...

Anonymous said...

PNŢCD a semnat astăzi, 09.11.2009, un Protocol politic de colaborare cu PD-L în vederea susţinerii candidaturii d-lui Traian Băsescu pentru funcţia de Preşedinte al României. Protocolul prevede, de asemenea, participarea PNŢCD şi PD-L pe liste comune la viitoarele alegeri locale, parlamentare şi europarlamentare. Prezentul Protocol a fost semnat cu informarea şi cu acordul Partidului Popular European, familie politică din care PNŢCD şi PD-L fac parte. Preşedintele PPE, dl Wilfried Martens a sprijinit personal această colaborare în scopul promovării în România a politicilor europene de centru-dreapta, PPE fiind cel mai puternic partid din Parlamentul European......................
..............................
Vestea asta m-a facut sa-mi amintesc cum ne fugareau scutierii lui iliescu in '90,'91 (marile demonstratii studentesti din Iasi -
teatrul, vizita lui Fr Mitterrand)sub steagul PNT si PNL...
La fel de rai ca si polistii bulgari..lol
Ma intreb, doar, ce ar spune Seniorul daca ar fi trait s-o vada si pe asta...
brad

Anonymous said...

Nu m-as fi obosit sa-ti scriu un mesaj daca nu mi-ai fi extrem de simpatic prin modul deschis in care-ti povestesti experientele noii tale vieti.

Sunt oameni care au plecat si au uitat. Nu e nimic rau in asta - viata trebuie traita cu fata spre viitor nu spre trecut.

Sunt si oameni care au plecat si care nu pot sa uite - citindu-ti blogul cred ca e si cazul tau.

Flavius, tu iti iubesti tara?

Da, tara TA, cea primitiva, mizerabila, cenusie, cu coruptie, nesimtire, manele. Tara TA unde te-ai nascut si unde traiesc oamenii carora le datorezi - macar in parte - existenta ta de acum (parinti, rude, prieteni…)

Tragedia noastra a romanilor este ca nu ne iubim si nu ne asumam tara (cand spun tara ma refer si la cei care s-au nascut / locuiesc in ea, cu bune si cu rele, asa cum sunt ei). Altfel nu ar fi posibil ca romani care au vazut si inteles sa-i abandoneze pe cei care nu au avut si poate nici nu vor avea vreodata sansa asta.

Te citez: "Eu, probabil, voi vota cu ungurii de data asta pentru ca respectivul candidat (nu-i retin numele) pare a fi mai occidental si n-am nimic de pierdut, la urma urmei"

Adica scena politica din Romania oricum e o troaca asa ca, din spirit de fronda, hai sa ne detasam si sa votam aiurea. Oare nu este aici un pic de lasitate in a-ti asuma propriile convingeri? Oare nu lasitatea asta ne-a caracterizat ca popor, cu putine exceptii, pe tot parcursul istoriei noastre?

Scena politica din Romania este ceea ce este pentru ca nu am invins niciodata comunismul. El traieste inca prin Ion Iliescu si cei pe care i-a emanat (clasa politica + massmedia). Pana cand in Romania va candida Iisus Christos eu ma multumesc sa votez cu dusmanul lui Ion Iliescu oricat de imperfect ar fi aceasta.

E adevarat ca parintii nostri nu au avut curajul sau puterea de a a lupta impotriva comunismului. Mult mai grav este ca multi dintre noi nu avem nici macar discernamantul de vota impotriva lui.

Eu nu stiu daca-mi iubesc tara. Dar stiu ca pe acesti http://www.youtube.com/watch?v=rVuREGpIbQ8 compatrioti ai mei nu i-am uitat niciodata si votez in memoria lor, cu speranta ca, poate, vreodata, Dumnezeu ne va ierta ca popor pentru ca nu am facut nimic pentru ei.

Iti urez mult success in noua ta viata – cu siguranta il meriti. Nu uita insa sa faci tot ceea ce-ti sta in putere pentru cei pe care i-ai lasat in urma.

Flavius Ţerbea said...

@brad: uf, politica asta!
@d: sa sparam ca speranta moare ultima, pai nu? :(
@anonymus: cred ca este cel mai frumos comentariu pe care mi l-a lasat cineva. eu si acum inca zic ca e de bine si mia-i scris si iti multumesc tare mult!
Cat despre raspunsul la intrebare nici nu are rost sa-l scriu aici, pentru ca numa' unu' e rapsunsu. Da, adica.
AR fi fost tare fain daca te semnai, sa stiu cui ii multumesc pentru vorbele deosebite. Oricine ai fi, iti doresc mult succes si sanatate.

Anonymous said...

E de foarte bine. Cam sucita exprimarea, da, recunosc. Intrebarea era retorica, oricine-ti citeste blogul vede raspunsul in fiecare postare.

Offf Romanie...

Iti multumesc si eu.

P.S. Cu anonimatul... hai ca poate e bine sa mai avem si prieteni in umbra nu? Ca de dusmani...