Monday, November 2, 2009

Inchis pentru inventar

Citeam ziarul local (editia online) si de cine dau eu acolo? De fostul meu coleg, Nick, plecat de cateva luni in lumea larga.
Mai exact...asta am aflat din ziar...lumea larga era Arizona si el se ascundea putin pe acolo pentru ca...tot din ziar stim...furase vreo 20 de arme dintr-un magazin. Printre care si o frumoasa "bijuterie" AK 47 gasita la alti infractori si carora le-o vanduse!!!!!!!!!!!
Restul de arme (cu cateva exceptii, recuperate de la traficanti de droguri) sunt inca pe strazile din zona sau pe te miri unde.
Daca vreti sa-l vedeti la chip pe Nick dati click aici.
Si cand te gandesti ca am fost, pe langa colegi si vecini de cartier cu el...

In alta ordine de idei: nu stiu cum este treaba prin alte parti ale Americii dar in zona noastra nu te duci cu colindatul ( citeste trick or treat) de Halloween dupa cum te taie capul! Cum adica cum adica?
Pai se da frumos (tot) la ziarul local programul de colindat si limita de varsta pana la care se admit colindatori!
Deci, toata lumea pana in 12 ani are voie la trick or treat...bineinteles, insotit de un adult si treaba trebuie terminata pana la apus!
Si e recomandabil sa nu fie purtate masti ci sa-ti pictezi fata daca vrei sa impresionezi vecinii.
No, pai asta nu e fain si sper ca in Romania sa nu aiba copilaria parte de asa ceva.
Si totul din security reasons, daca ma-ntelegi.

16 comments:

d said...

Bine ca ai scapat de vecini de genul lui Nick:)))
astia fac degeaba umbra pe aici prin state !
Si uite asa cand ma uit eu pe la altii prin ograda tare mi-s mandru ca in oraselul asta nu a fost nici o belea de vreo 2 ani ...
PS...aaa mi-a scapat :de Revelion un nebun a amenintat ca arunca in aer vreo doua banci :)

Anonymous said...

... imperialisti americani zgarciti ! Pai la noi in Romanica s-au furat 2 x 20 ( inclusive niscai machine guns - "ThcorogarlaGate") si n-am facut atata caz !
...btw, am citit undeva ca sniper-ul ala care facea ravagii acu' fo' 2 ani in zona DC-ului a fost "vaccinat."
b

Lola said...

Nu stiu care e treaba cu Trick and Treat-ul, dar eu de cand sunt aici nu ne-a sunat niciodata nimeni la usa. Probabil pentru ca nu e single family house? nu stiu. Ii vad in costume prin cartier dar se opresc pe la magazine, si-atat.
Singurele restrictii aici sunt cu ouale - pana acum cativa ani iti pictau casa/masina cu oua. Acum, cu ceva vreme inainte de Halloween se interzice vanzarea oualor catre minori.

Donazz said...

Spune-mi cu cine te asociezi ca sa-ti spun cine esti:D

Dana said...

Te pomenesti ca-l gasesc pedaland de zor pe bicicleta ta....lol...

Flavius Ţerbea said...

@d: pai ai si de ce sa te mandresti. Nu stiu cum curge Ozana pe la Colorado dar prin partea asta de Virginie urmasii colibei unchiului Tom se distreaza (in general, intre ei) pana nu mai pot. Si cand nu mai pot se iau la gloante...am si vazut frate impuscat in mijlocul zilei intr-un cartier nasol din Norfolk.
Dar daca nu intri in vizuia lupului s-ar putea sa ai noroc si sa scapi.
Cand mi se uraste cu binele intru aici: http://www.dailypress.com/dp-localroguesgallery,0,4277039.photogallery si zic ca asa ceva nu exista.

Flavius Ţerbea said...

@b - cica facea ravagii acum vreo 4 ani si asa ii trebuie, sa mai tinteasca el acum daca poate.
Astora li se urca lenea si plictiseala la cap si nu mai stiu ce sa faca...ar zice bunicu-meu, Dumnezeu sa-i dea sanatate! :)

Flavius Ţerbea said...

@Lola - asta cu oule e tare! Nu o stiam. Ii lua mama zmeului daca dadeau cu oua dupa masina...tot treat le dadeam dupa cap...stergeam masina cu costumul lor de smecheri. Si dupa aia plateam amenda, probabil.
La noi s-a cam nimerit sa fim la lucru de Halloweenurile de pa acum...dar am vazut ca unii vecini plecati lasa la usa bomboane insotie de o lista prin care roaga sa ia dar sa lase si la altii! Mi-a parut faina chestia...
Dar Halloweenul nu-mi prea place, poate doar petrecerile in care trebuie sa mergi costumat...anul asta nu am putut ajunge dar la cea mai tare la care am fost invitati ( cu tema Cantareti favoriti) trebuia sa ne imbracam in Freddie Mercury si Brian May...ii spargeam pe aia, dar devansasera petrecerea si noi eram in alte partin, 'tu-i!

Flavius Ţerbea said...

@Dona - da, da! Asta era "ma' boy" si mai multe nu! Faza tare e ca ne tot batea la cap sa mergem la film impreuna cu el si nevasta-sa (avea si asa ceva). Acum stau si ma intreb: oare platea el biletele?!
Oricum eu am prezis ca il manaca puscaria...crestea marijuana in galeti de plastic vizibile de pe geam si fura tot ce ii cadea in mana de la magazin...de preferinta lobster tails. Un idiot...

Flavius Ţerbea said...

@Danagib - macar daca ar pedala si as vedea-o! Dar fuse si se duse bicicleta mea, mama lor de mexicani...

Anonymous said...

1. "... store and at least two firearms -- including an AK-47 semi-automatic rifle - stolen from the shop have been taken..."

Se pare ca este vorba de un AK cu percutor modificat astfel incat sa traga numai foc-cu-foc, magazie cu 6 cartuse, posibil dotat cu luneta. Asemenea arme au fost disponile la vanzare si in Ro, avand statut de arme de vanatoare(intre timp au fost retrase din magazine).
...arma nu se preteaza la vanatoarea de ursi sau mistreti din cauza glontului care are viteza mare si calibru nepotrivit Ma intreb cam ce s-ar putea vana pa acolo cu chestia asta...

2. Da, pai un amic a schimbat Fairfax-ul pe Leesburg, dupa care ceva cu ...ville ... unde se muta acolo aparea o victima.

3. Dupa ce ati plecat din Ro, un polist a fost impuscat cu propriul pistol de niste hoti de masini...

http://www.adevarul.ro/articole/timisoara-politist-de-frontiera-gasit-impuscat-in-piept.html

b

Monica said...

cum adica mama lor de mexicani?
ma om bun, nu puteai si tu sa pomenesti de vreo cunostinta olimpica la matematica faza pe judeţ, câştigător al concursului local de fript cartofi? Nu, tu numa' cu arme, tabloidizantule! :)

Carmen said...

La un asa grad de criminalitate cred si eu ca au devenit paranoici.
Mai nou romanii nostrii imprumuta sarbatori ca Halloween-ul, sau Sf. Valentin...de parca n-am avea noi destule...eu recunosc, nu sunt mare fana a acestor sarbatori...nu-mi prea plac imprumuturile astea...mi se par doar un bun prilej pentru comercianti ca sa mai vanda niste chiciuri...in timp ce obiceiurile noastre traditionale sunt uitate.

Flavius Ţerbea said...

@b - la cat armanent este pe piata americana ar putea fi macel non-stop! Dar eu cred in mintea de pe urma a americanului si discernamantul lor de a impusca vulpi sau frati.
La fel si la ai nostri...

Flavius Ţerbea said...

@Monica - da, da...ma fac tabolid ca sa-mi cresc "audienta". Not!
PAi aici cam asa zic astia: daca se intampla ceva ori e de vina un frate ori unu' de ala mic si cu multi copii dupa el. Si de cateva ori se mai si inseala baietii.

Flavius Ţerbea said...

@Carmen - chiar paranoici nu sunt dar parca prea se intrec cu masurile de siguranta cateodata. Desi, poate e mai bine asa...Se schimbara treburile in toata lumea, nu numai pe continentul nou...
Imi pare si mie rau ca se duc obiceiurile noastre frumoase...dar daca n-ai cu cine, n-ai cu cine.