Friday, October 19, 2007

Spre Ocracoke Island


Stiind ca se apropie aniversarea a doi ani de la casatoria noastra am stat noi si am cugetat ce sa facem cu aceasta ocazie: sa lenevim acasa (nu suna atragator), sa mergem undeva la munte(tentant...mai schimbam si noi peisajul) sau sa mergem unde ne place noua "al mai tare"...la apa adica! Si, ghici ce hotarare am luat. Normal...Oceanul! Si ca sa avem si mai mult Ocean la indemana, am zis sa mergem pe o insula...ca sa fim inconjurati de apa...sa stim si noi o treaba!

Recunoastem si ca ne-a ajutat in luarea deciziei Florin, care ne-a recomandat Ocracoke Island. Asa ca, am cautat pe Google informatii despre respectiva insula...se afla la 5 ore de condus si aproape o ora de mers cu vaporul de tarm...deci cam 6 ore de la noi de acasa.
Am mai aflat de pe mai multe siteuri...si dupa aia am vazut si pe CNN ca aici (acolo?) este cea mai faina plaja din Statele Unite si a cincea din lume (pentru cei doritori...cea mai tare plaja e pe undeva pe langa Australia...) si da, pot spune ca plaja e incredibil de frumoasa!

Am plecat impreuna cu Florin...cu masina lui...si, la un moment dat, am vrut si eu sa deschid geamul si deschis a fost! Dar "mica" problema a fost nu s-a mai putut inchide la loc...si nu aveam de gand sa mergem ore intregi cu curentul la ureche...asa ca am purces la repararea geamului. Felicitari pe aceasta cale constructorilor germani de masini - Audi in cazul nostru - pentru maiestria cu care complica lucrurile simple. Este o intreaga aventura sa dai jos interiorul unei usi ca sa poti ajunge la minunatele mecanisme care ajuta la miscarea geamului! Si in timp ce ne chinuiam noi pe marginea autostrazii sa facem ceva sa ridicam geamul si sa ne continuam calatoria...ar fii fost pacat sa ne opreasca o defectiune tehnica de la asta...concentrati fiind sa ajungem cumva la geam...o auzim noi pe Maria ca si-a bagat manuta ei nu stiu pe unde si a ridicat geamul!!! L-am fixat noi cum am putut...in special tinand mana pe el sa nu alunece inapoi si nu am mai avut probleme pana am ajuns inapoi. Ce ne-am face noi fara ele?!

Trecand peste "problemele tehnice" drumul a fost o splendoare...imaginati-va ca mergeti sute de kilometri pe o pensinsula ingusta...vezi in dreapta Oceanul si in stanga tot Oceanul...de fapt, un Golf imens...dar la urma urmei, tot aia!

Pe drum am oprit intr-o statiune celebra cica (Nags Head), la o rezervatie naturala (Pea Island) "axata" in special pe tot felul de specii de pasari de apa si broaste testoase de diferite specii si marimi...unele cat China de mari si unde erau o gramada de oameni dotati cu tot felul de instrumente pentru a urmari pasarile.

Eu ma intrebam in cate secunde iti reteaza testoasele mana daca ti-o prind?! Eu stiu cat de rau musca de la broastele mele pe care le-am avut. Si care putzeau ca naiba! Si erau minuscule in comparatie cu ditamai vacile de testoase...

Am mai vazut cateva privelisti extrem de interesante: sosele care pareau trambuline de ski, case de vacanta pe malul Oceanului mari cat un hotel, faruri vechi, dune de nisip, surferi care se dadeau pe apa propulsati de un fel de parasuta...chestii care pe noi inca ne fac sa ne uitam ca la masini straine. De, bine ca sunt altii destepti...

Nici nu am simtit cum au trecut orele si am ajuns la locul de imbarcare pe vaporul catre Ocracoke Island...

No comments: