Monday, July 28, 2008

In Sibiu presa e de rahat!

...cum altfel as putea exprima faptul ca azi, luni, la mai mult de 24 de ore de la disputarea meciului Gaz Metan Medias - Otelul Galati 2-2 nu au fost aia in stare sa dea o stire referitoare la meci!? R u s i n e (in special ziarului de mare traditie ciobaneasco-idioteasco-comunisto---xxisto Tribuna)!
Pai nici chiar asa, in pana mea, intra si Gazu' iarasi in prima divizie si voi nimic?! Al naibii astia de la "centru", daca nu e ceva legat de Sibiu si Marginimea sa inconjuratoare se fac ca uita ca au alt oras important in judetul lor.
Mai bine s-ar face judetul Tarnava...stiti, imediat dupa '89 s-a luat in calcul la modul cel mai serios infintarea judetului cu nume de rau...care ar fi cuprins zona dintre Blaj-Tarnaveni-Medias-Sighisoara...dar pentru ca fiecare orasel a vrut sa fie capitala judetului respectiv au lasat-o cum au stabilit...

Si daca doriti sa rememorati articole-reportaj de pe vremuri de unii tampiti regretate intrati pe siteul lu' Tribuna ca sa vedeti limbaj de lemn. Autor, unul Dragos Bako parca...Bineinteles, titlul reportajului spune totul: Dumnezeu a tinut cu jinarii (din ziarul de luni, 28 iulie,2008)! Pai daca aia din Jina aveau echipa de fotbal, numita probabil FC Oaia, aveau ziar de sport color, cu cancanuri din vestiar, cu noul miros de branza din vestiar model 2009, cu noul echipament de lana organica, cu ce turma si-a mai achizitionat mustaciosul ala mic si negru din atacul echipei si alte stiri de mare interes. Si bineinteles, pe prima pagina, langa titlu: cat mai merge (citeste "costa") branza la piata din Timisoara si Bucuresti.

Si cum ziceam: bai ziaristilor lu' peste din Sibiu...lasati frustrarile si provincialismele si macar mimati ca sunteti obiectivi, macar asa, de gura lumii! HUO!
No, ca m-am racorit.

PS Cer scuze prietenilor din Poiana Sibiului, Jina, Gales, Fantanele, Saliste, Gura Raului, Orlat, Poplaca, Rod, Rasinari, Sadu, Sibiel, Talmaciu, Talmacel, Boita, Raul Sadului, Tilisca si desigur, celor din fosta Capitala Culturala. Va salut cu drag si ne este tare dor de voi.
De Aciliu nu am uitat, dar eu zic ca nu este situat in Marginime...ci mai asa, la marginea ei...

No comments: