Saturday, February 21, 2009

Dupa ce se recunoaste un roman in afara Romaniei?

Vin si eu si "fac" o intrebare: Dupa ce se recunoaste un roman (romanca) in afara Romaniei?
...as putea mentiona: in afara gecii de piele!?

PS Si eu am geaca de piele, normal.

7 comments:

Anonymous said...

Dupa incruntarea din privire !Si normal, asa cum ai spus si tu ,geaca de piele...!

Anonymous said...

In Germania si Austria: se recunoaste dupa formula de salut: Da si tu ceva ca moare copii mei de foame... gheld, gheld hai domnita, domnule.; in Ungaria vorbeste tare; in Cehia nu se recunoaste deloc... cam asta stiu eu...

Anca G. said...

Pe strada: imbracti in haine de culori inchise, negru, maro, pantofi de piele neagra, incomozi pt un pas de turist, bronzati, nerashi, femeile pe tocuri si cu posetuta si cu parul decolorat, copiii infofoliti ca vai de ei, cu fularul peste fata.. Si toti urland unii la altii, de parca ar fi surzi!
In supermarket: cosul super plin cu cele mai ieftine produse existente in magazin, printre care 6 pachete de cafea Amaroy si 20 de tablete de "Milchschokolade" la 21 eurocenti bucata;
La coada la telescaun: singurii care se baga in fata;
Seara in bar: cei mai betzi si mai urlatori (in Austria am fost "somati" de 3 ori pentru ca faceam galagie inainte sa fim scosi afara definitiv :D);
In gara/autogara: genti uriase de rapitza si obiecte de genul: tricicleta multicolora, o cutie de detergent de rufe ieftin de 20 kg, etc; si foarte .. urlatori.
Si pe autostrada: cand vii spre Romania, prin Austria si Ungaria unde e limita de viteza, singurii care merg pe banda 3 cu 180 la ora sunt..romanii!..hai, ici colo cate un bulgar..

Anonymous said...

Eu ii vad cam asa:
imbracati neaparat in training cu dunga alba...sau in culori inchise.
Eu am avut pina acum norocul sa nu dau de cersetori romani in Germania.
As vrea sa fac poate o precizare..
@ Anca ...faptul ca cumpara cele mai ieftine produse nu are nimic de a face ca sint romani. Cafeaua Amaroy spre exemplu...este cafea -Tchibo- ambalata pentru firma Aldi. Ori iei Tchibo de la Kaufland cu sa zicem 3,59 ori iei Amaroy de la Aldi cu 2,59 continutul e acelasi...ciocolata cea mai iefina in Germania costa cred eu in jur de 35 de centi...te asigur insa ca aceasta cafea...se cumpara la Aldi si pina sa aiba acces romanii fara viza in Germania;)eticheta asta cu produse scumpe ca-s de calitate- o gasesc eu tot tipic romaneasca!!!Eu nu folosesc Ariel si hainele mele sint totusi albe!!!
Pot insa confirma ca in Austria la ski in 13 ani nu am auzit atitea manele ca anul trecut!!...si nici atitia romani pe strazi- in afara exportului de manele...ma bucura insa accesul la turismul de calitate al romanilor.
Faza neplacuta...mergeam la o conferinta care se tinea la un hotel de renume de aici...masina opreste in fata hotelului- cobor si ma loveste un raget de manele dintr-un bmw x5- pe scaunul de linga sofer( care lipsea da lasase masina acolo cu cheile in ea)...o tiganca mare cu lanturi semnificative...portarul de la hotel se scuza...imi pare rau, stiti nu intelege , dar speram sa plece curind...as fi vrut sa ii spun eu sa inteleaga...dar cui sa spui?Jenant...o faza asemeantoare am mai patit tot cu niste tigani...tot cu un bmw x5...se pare masina preferata...
Acum facind o comparatie a drumului Germania-Romania- in ultimul an am vazut in Austria nenumarate tir-uri care opresc la o birfa pe autostrada( ma rog cred ca ma asteptam eu la prea mult de la soferii profesionisti)...multa mizerie..pungi si hirtii aruncate pe autostrada( anii dinnaintea aderarii Romaniei au fost altfel)...asa ca eu o pun pe seama lor!!!
Si o ultima faza...intr-o parcare 2 oameni lucrau de zor cu capota ridicata la o masina...unul avea juma de buca afara!! Am pus pariu cu sotul meu ca sint romani!!...am trecut incet si injurau de zor la ceva "Agregat"...ca doar si asa nu-i intelegea nimeni!!!pentru mine faza cu juma de buca afara...e tipica pentru soferul profesionist roman!!!

ioana said...

Dupa plasele de rafie din aeroporturi sau gari. Dupa treninguri si ghiuluri.

Lola said...

Blondele decolorate uniform (cu inevitabilele radacini negre), pentru cele mai in varsta permanentul (care incepe incet-incet sa dispara insa) si dupa pantofi. Chiar si pentru cei care-s de mai mult timp aici, de cele mai multe ori pantofii au un anume stil. Ah, si pentru femei unghiile ascutite (nu rotunjite sau patrate ca ale americancelor).
Bineinteles, nu se aplica tuturor romanilor. Stiu destui/destule care se confunda lejer cu restul populatiei.

Anonymous said...

Dupa capul plecat si dupa atitudine.