Wednesday, February 18, 2009

Mancarea traditionala romaneasca

In urma sondajului de pe blogul asta...la care au raspuns 50 cei mai de treaba oameni pentru ca au vizitat blogul meu...a reiesit un talmes balmes, cu sarmalele situate in fruntea listei, la mare lupta cu alte mancaruri clar, traditional romanesti! Nu autentice, "inventate" in Romania, dar TRADITIONALE, ROMANESTI, CA LA MAMA ACASA!
Daca intrebam de bucate autentice, de la noi, din Romania era alta mancare de peste. Eu m-as risca sa zic ca mai nimic nu e "nascut" in Romania, ci importat si imbunatatit (cred)... Dar mai conteaza? Important e ca avem, nu de unde...

Am avut invitati la masa un cuplu care ne-au "solicitat" sa manace ceva traditional romanesc. Am pregatit o ciorba de fasole (fara ceapa), muschi de porc si mici la gratar (cu mujdei+mustar+ardei copti+salata de rosii si castraveti cu branza Feta) cu garnitura de cartofi taranesti. Le-a placut, a fost simplu de facut si destul de romanesc. Am avut si desert, o prajitura de casa, reteta de-a lui maica-mea, super buna.
Faza e ca sunt anuntati si altii si nu mai am chef de gatit romaneste! Oare se prind astia ca pastele nu-s cu specific neaos?!

PS Poza nu are legatura prea mare cu textul, este una din putinele poze cu mancare pe care le-am gasit...

5 comments:

Anonymous said...

Dar ce mancare e in fotografie si cum se face as vrea eu sa stiu...

Anonymous said...

Servus!
Indiferent de descriere si reteta arata super...:)Cu asa ceva poti fermeca pe orice necunoscator intr-ale bucatariei noastre. Si, desigur, nu uita de sarmalute si de fasolea cu ciloan :)
Cele bune!
Flavius

Anca G. said...

Mooooama, ce foame mi s-a facut de o fasole cu ciolan!!
Sunt de acord, nu prea exista mancare romaneasca autentica, toata a venit din alte parti, mai ales de pe la turci (oare cum naiba?? :)) )

Anonymous said...

uneori nu e chiar usor de ales bucate romanesti. Eu gatesc foarte international:))...problema cu invitati si mincare romaneasca o am si eu destul de des...dar acum cred ca am rezolvat-o definitiv...de vreo 6 luni a deschis un restaurant romanesc la noi in oras...cind unul zice ceva...ii servesc adresa lor;))
sau iesim sa mincam impreuna romaneste acolo;))
Sa nu iti zic ca la noi varz aacra de sarmale gasesc doar la turc...si micii cica sint mincare traditionala sirbeasca!! hmmmmmmm

Flavius Ţerbea said...

Cu reteta mancarii din fotografie e mai greu...Nu prea gatesc dupa "retetar" si le cam improvizez, in general. Stiu ca am avut ceva asparagus (sparanghel?), ciuperci, dovlecel, ardei rosu, ceapa taiata mare, cativa catei de usuroi si carne de vita. Le-am facut "sote", in afara de sparanghel pe care l-am innabusit cateva minute si l-am adaugat la sfarsit...Nu e greu de facut si e gustoasa si arataoasa, daca tin eu bine minte, ca a trecut vreo jumate de an de cand am facut-o.