Friday, February 6, 2009

slumdog millionaire

Nu sunt eu deloc usor impresionabil de un film...in general...dar Slumdog Millionare m-a lasat fara cuvinte! Sau, poate, prea multe cuvinte...ca de ieri seara de cand l-am vazut tot despre filmul asta vorbesc cu cine se nimereste.
Dar chiar imi pare genial, capodopera, ireprosabil, minunat, crud de real, frumos, viata pura, regizat, filmat,scris si jucat ireprosabil, muzica excelenta, oameni buni si rai, frumosi si urati, curati si murdari...na, ce de epitete imi vin!
Ieri as putea zice ca a fost ziua noastra indiana...am luat pranzul la indieni (super mancare, Nawab ii zice restaurantului, preturi rezonabile) si dupa aia, din intamplare, am zis sa mergem la un film...auzisem ceva de SM si acum pot zice ca dolarii (19) cheltuiti pe doua bilete au fost cea mai buna investitie din ultima perioada.
Da, mergeti sa-l vedeti si n-o sa va para rau. Sa nu va lasati influentati de prejudecati gen filmele indiene sunt siropoase, nashpa, si se canta si se danseaza la nesfarsit!
Da, la sfarsitul filmului se canta si danseaza...dar nimeni nu s-a ridicat din sala pana muzica, dansul si genericul a disparut! Un nene chiar a avut o timida tentativa de a aplauda. Pe bune, si mie imi venea, dar...

V-am zis ca m-a impresionat filmul?!

6 comments:

Anonymous said...

Filmul nu e indian, e englez, e o mare diferenta mi se pare, si e intradevar de neuitat. Pentru romani e relevant si din alte puncte de vedere.

Am luat si CD-ul, muzica merita re-ascultata.

Cica orasul are 20 milioane de locuitori mai ales ca suprafata orasului e relativ mica (mai mica ca a Bucurestiului), cu o densitate de aproape 120 000 de locuitori / km patrat.

Mahalaua aia are 2 milioane de oameni in ea, e incredibil, si probabil densitatea e si mai mare. Seamana putin cu ce vedeam din tren cind trecem pe linga Medgidia...

Anonymous said...

Merg sa-l vad duminica.

La Batman toata sala a aplaudat. Ma uitam ca la avioane cu remorca. Deci se poate :))

Amalia said...

Sa stii ca daca spui tu, merg si eu sa il vad. Am inceput sa am o foarte mare admiratie fata de indieni, in parte si datorita unor carti superbe despre americani de origine din India.

Flavius Ţerbea said...

@Ateistul - care ar fi faza cu "Pentru romani e relevant si din alte puncte de vedere"?! Nu o fi chiar asa nashpa in Romania!
Da, e incredibila mahalaua aia...am citit pe net ca exista o toaleta (in medie) la 1400 de locuitori!!!
Si ce e demn de remarcat...da, limbaj de lemn, sorry...actorii-copii din film sunt chiar copii ai strazii, care traiesc in conditii inimaginabile pentru noi, astia, care stam si butonam la tastaturi smechere!

Flavius Ţerbea said...

Ionela, ai vazut filmul?Cum a fost?

Flavius Ţerbea said...

@Amalia- eu asa zic, sa mergi sa-l vezi ca nu o sa-ti para rau.
Si nu s-ar supara nimeni daca ai recomanda si altora "carti superbe despre americani de origine din India " :)