Tuesday, August 25, 2009

Cel mai tare film pe care l-am vazut eu!

Chiar nu tin minte sa fi asteptat vreodata sa vad premiera unui film!
Asta pana cand am vazut un trailer inaintea unui alt film, acum cateva luni...
Ca un fel de divagare de la subiect: ador sa vad trailere inaite de inceputul filmelor...la cinema sau pe dvd-uri! Cred ca as sta ore intregi sa ma uit doar la clipuletele alea!
No, sa revin la oile mele. Cum ziceam...nu am asteptat in viata mea aparitia unui film pe ecrane, cu exceptia astuia de l-am vazut in seara asta! Am vrut sa merg vineri la premiera dar ne-am luat cu una alta si am amanat cateva zile.
Nici nu stiu cum sa formulez ca sa nu sun chiar de tot aiurea: sunt extaziat de ce film fain am putut sa vad, na, ca sa nu o mai lungesc.
Neaparat...da' neaparat...sa mergeti sa-l vedeti si sa nu cititi plotul pe undeva inainte ca puteti pierde o mare parte din chestiile subtile si surprinzatoare ale filmului Inglourious Basterds (asa l-a scris Tarantino pe generic, nu va aruncati cu lectii de engleza)!
Deci, mergeti la film, piratati-l de pe net sau copiati-l de la prieteni, orice, numai sa-l vedeti.

15 comments:

Lola said...

Hm, chiar ma miram ca primeste reviews cam mixte (box-office-ul fiind de acord cu tine insa).
Sa fie "lumea" asa geloasa pe Pitt si Tarantino? :D
Vreau sa-l vad dar cred ca o sa astept sa iasa pe dvd, nu-mi place la cinema. Si la piratat nu ma pricep :))

Donazz said...

Deci (ca sa zic asa), de cind am vazut titlul am stiut ca despre asta vorbesti, ca nu se putea altul..
Un film mai complet rar am vazut, are de toate pentru toti, de la retarzi pina la amatorii de film de arta. Scenariul este absolut delicios iar Brad Pitt face un rol incredibil de genial. Trecind peste toate defectele lui (un barbat frumos linga o femeie foarte frumoasa), Pitt este un actor misto rau de tot. La fel ca toti ceilalti putin cunoscuti (cel putin mie..).

Un film plin de singe (dupa gustul lui Tarantino, a la Kill Bill) la care poti sa rizi pina mori.
As fi putut sa-l povestesc, cu citate & shit dar ...trebuie vazut. Apoi facem un club si comentam.

pupam

ina bixade said...

si eu vreau sa-l vad. imi place tarantino, e cam sarit de pe fix, Pitt nu ma pasioneaza, dar o sa ma duc la film...Eu tocmai am fost la -The perfect getaway-, un thriller usor dar bun de vazut intr-o duminica, desi eu am fost Luni sa il vad, imi place sa merg la cinema!

Anonymous said...

Flavius, si Levi imi reaminteste absolut de fiecare data cand mergem la film ca "The trailers are the best part of going to the theater!"

Abia astept sa mergem sa-l vedem si noi.

Anonymous said...

Aaa,ce film bun!!!De mult timp nu am mai vazut un film asa bun,Tarantino e un geniu si cum zice Ina,cam sarit de pe fix..Cum spun francezii:,,on aime ou on aime pas"..Eu,una,ador..Singurul defect e ca locuiesc in Franta si nu am avut ocazia sa il vad in versiune originala,e penibil uneori.Eugenia.

to-morrow said...

Daca e Tarantino, e cu violenta? Poti face dezvaluriri in acest sens :) ? Ca sa stiu la ce sa ma astept de la filmul respectiv.

Lola said...

Mai, voi ma faceti sa ma duc la cinema :D

Flavius Ţerbea said...

@Lola: cum adica sa nu-ti placa la cinema?! Pai de ce?
Nu stiu care ar fi reviewurile mixte...dar eu nu-i gasesc cusur! Poate ca de ce nu e (si) mai lung?
Cat despre Pitt si Tarantino amandoi sunt meseriasi. Cunosc jocul, cum s-ar spune.
Si da, neaparat sa mergi la cinema sa-l vezi! :)

@Dona: Clar ca nu se putea altul! Si eu am zis ca are si chestii care a-l faca si "demn de box office" cat si genialitate in stare pura. The Movie...l-am descris unor amici anglo-sanxoni si cu credinta ca Brad Pitt este celebru doar pentru fizicul lui. Fiecare dupa puteri...ca sa nu zic ceva de dus capu'...
Da' bineinteles ca nu-l povestim ca sa nu stricam placerea altora. dar dupa ce-l vedem cu totii ne putem "joina" in club!

@Ina: da, da. nu ca vrei sa-l vezi: trebuie sa-l vezi! Si daca l-ai vazut deja sa zici ca n-am gresit cu recomandarea lui!

@Ionela: Levi stie! :)

@Eugenia: mare defect sa locuiesti in Franta, ce sa mai spun! :) Am inteles ca i-au mai adaugat ceva secvente fata de Cannes...dar si doar jumate de film vazut si tot e genial!

@To-morrow: Na, ce violenta?! Doar cateva scalpuri luate la mare arta, capete zdrobite cu bata, sange si mult umor de cea mai buna calitate. Desi eu chiar nu-i cred pe aia care zic ca e o comedie neagra!
Sa nu te astepto la nimic, doar du-te sa-l vezi! Si apoi vorbim si despre violenta.
Mai tii minte pe Uma cand a casapit un milion de oameni in sala aia...cu sabia? No, aici nu e chiar asa...e altfel, dar nu e asa!

@all: Brad Pitt este un mare actor! chit ca in filmul asta ofiterul nazist e personajul care va ramane in memorie mai usor. Dar eu doar asta vroiam sa zic: ca BP is the best! Si mai sunt inca vreo 10 the best: john malkovich de exemplu...

Sofie said...

Si eu ma duc sa-l vad we-u asta ... abia astept ... ma enerveaza Bradu, a devenit cam arogant de cind e dadaca la copiii Angelicai, dar imi place Tarantino :) ...

Flavius Ţerbea said...

@Sofie: eu sper ca sunt dadaci amandoi...
Asteptam impresii de la film?

Sofie said...

Deci ... un film de nota 10...
nu zic ca e cel mai tare film pe care l-am vazut, ca-s muiere si am alte criterii de catalogare :) ...
dar mi-a placut si asa cum zice si Dona, are de toate pentru toti, adica toti cei care-l gusta pe QT ...
si nu-mi pare rau dupa bani - cinemau' nu-i ieftin la Canada :P ... husbandul e cam pe aceeasi lungime de unda cu Flavius.
Brad Pitt a fost la inaltime, nu ma asteptam sa-mi placa asa mult, asa se intimpla cind n-ai high expectations, ai surprize placute ... cel mai bun rol al lui de la Legends of the fall incoa - parerea mea, si chiar sper ca va fi luat in considerare la Oscar ...
Christoph Waltz, ioi, a facut un rol de milioane ca si Hans Landa ... sper sa-l vad si pe el la Oscaruri.

Flavius, fraza cu dadaca ii apartine lui George Clooney :)...

Donazz said...

...Si fiindca lucrurile bune vin in pachet de 2, pentru cine mai poate, de vazut "Snatch". Am ris la filmul ala cum n-am mai ris demult, nici macar la Stan si Bran.
Dedicatie pentru Sophie careia nu-i place Pitt... inca.
:)

Lucian said...

eu n-am mai vazut un film nou de ceva timp, asa ca o sa-l caut pe asta, multa lume spune ca e bun

Flavius Ţerbea said...

@Sofie: No, vezi ca nu fac eu recomandari prea rele?! :)

@Donazz: Ma gandesc ca stii numele sub care a rulat Snatch in Romania: Unde Dai si unde crapa...sau ceva de genu'! Foarte bun...al naibii tiganii astia...cred ca nu i-ar mai uri atata lume daca Pitt chiar ar fi de-a lor si in realitate...

@Lucian: eu chiar nu iau ca pe un criteriu gura majoritatii...dar uneori mai are si ea dreptate! :) Neaparat de vazut filmu'...
Vorba lu' varu Alex: Inglourios Fuckin' Basterds Rocks!!!! Asa am vazut ca si-a pus el "motto" pe un site...

Lola said...

Ah, am uitat sa-ti raspund la intrebarea despre cinema...

Intreaba-ma ce-mi place despre mersul la cinema, ar fi mai scurt raspunsul: nimic. :))

Intreaga experienta ma irita: gloata, privitul printre 2 capete (oricat de in panta sunt locurile), scaunele incomode (oricat de comode par), faptul ca stai locului atata timp fara sa te misti, intepenit in aceeasi pozitie... etc
Acasa, nu-i asa, bagi dvd-ul, il opresti daca ai nevoie sa mai pui popcorn in castron, nu e coada la baie, poti sa stai in fund, tolanit, pe stanga, pe dreapta...
Sper ca ma intelegi :))