Thursday, August 6, 2009

Ocean City, Maryland








Ocean City de Maryland...ca mai sunt si prin alte state statiuni cu acelasi nume...este una din statiunile la Atlantic celebre din America. Pe mine nu m-a dat neaparat pe spate desi, nici neatragatoare nu as caracteriza-o!
Are un fel de aer retro (ceea ce nu e rau chiar deloc), un pic de atmosfera de balci, multe gherete cu tot felul de prajeli si sucuri cu sirop de cucuruz, multe hoteluri, multe biserici (!), promenada (celebra) de lemn, plaja faina, multi studenti romani veniti peste vara sa faca un ban cinstit in America si sa vada chestii faine (sper), un restaurant sa-ti alungi copiii de la masa de seafood (Watermen se numeste...eu am mancat supa de legume cu crab si un peste...rockfish...nu cunosc echivalentul in romana), mai era pe acolo o chestie ca o prastie care te arunca in vazduh (ultima poza), lume multa, caldura mare si 3 ore bune de condus de la noi, din Williamsburg...
Si la intoarcere un scurt popas pe Assateague Island unde am fost literalmente omorat de tantari...m-am umflat ca eroul in doua minute de la milioanele de intepaturi ale vampirilor alora! Am crezut ca ma duc...
Dar macar a meritat sa fiu intepat: am vazut cea mai tare luna plina oglindita in Ocean!
Si dupa aia am trecut podul ala lung de 25 de kilometri din mijlocul oceanului la miezul noptii, in plina furtuna!
Si dupa aia am cazut rupti de oboseala.

Da, e mai faina si mai altfel Virginia Beach a noastra, dar merita incercat si Ocean City, Mamaia, Nisipurile de Aur, greci si croati, italieni si alti mediteranieni, de ce nu!
La mare e cel mai fain.
Si la munte la fel...

13 comments:

Lady Io said...

Ce frumos! Mi-ai starnit o pofta de vacanta teribila.

Lola said...

excelent!! super si pozele.
ati fost doar asa, peste zi?

Donazz said...

Frate, dar voi serviciu n-aveti?? Ca am obosit sa fiu invidioasa pe voi!!
Anyway, daca m-ar intreba cineva io as vrea sa vad pozele mai mari.. gen slideshow or smth..
altfel, e bine la mare.. si la munte, adevarat ai zis!

YSY said...

Sa va fie de bine minivacanta! Chiar si cu tantarii aia nesuferiti sunt convinsa ca a fost frumos. Fain povestit.

Unknown said...

Si eu am fost pe acolo tot la munca...de 2 ori...si niciodata nu am ramas acolo:D

Unknown said...

Si eu am fost pe acolo tot la munca...de 2 ori...si niciodata nu am ramas acolo:D

Flavius Ţerbea said...

@Lady Io: Na, n-ai de ce sa-ti fie pofta de vacanta ca e prea cald acum la ocean... ;)

@Lola: Multumesc. Da, o excursie de o zi total neprevazuta dar foarte relaxanta.

@Donazz: Soro, ba (inca) avem dar m-a sunat un pretin ca "ba, veniti cu mine pana in Ocean City ca sa-mi iau un pachet pe care l-a trimis maica-mea pe o verisoara venita peste vara in America" si ne-am scormonit de o zi libera si am mai facut si ceva mai tineresc, ca de planuri m-am si saturat...ca deh, in USA trebuie sa-ti programezi intalnirile, mama lor de programari. Unde sunt spontaneitatile de altadata?!
Facem si pozele mai mari, 'nteles!

@YSY: Multumim!:) Pana la tantari a fost totul bine si frumos dar dupa aia m-am speriat un pic de cat de tare mi s-au umflat mainile, picioarele si gatul!!! Dar a trecut repede si am si uitat de ei...

@Silviu: adica nu ti-a placut acolo?

Unknown said...

mi-a placut plaja...si mirosul oceanului...dar nu mi-a placut multitudinea de rusi, de ucrainieni, de romani etc...cred ca eram mai multi decat vizitatorii...si sa mai si sa lucrezi cam toata ziua nu prea iti poti da seama de valorile orasului...imi placeau autobuzele acelea cu aer conditionat de inghetai nu alta.

Anca G. said...

mmmmmm..atmosfera de vama veche..
Super!

dmstangu said...

Ai halit funnel cake? Noi am bagat all you can eat crabi la Watermen... Cred ca am stat vreo 2 ore acolo si am plecat clatinandu-ne... Yum!

Flavius Ţerbea said...

@Anca G.:na, sa stii ca-s o gramada de hoteluri si betoane in statiune asta...numai partea cu plaja e mai rustica, restul e "aglomeratie urbana", din pacate...
Dar in drum spre OC -si nu numai acolo- e plin si de locuri salbatice, nu prea atinse de maam civilizatie, tare faine si pe care speram sa le vedem impreuna!

Flavius Ţerbea said...

@dmstangu: n-am halit, desi toate chichinetele aveau...si nici crabi nu am mancat acum ca ne-a facut scarba un prieten cu care eram...de fapt, s-a inverzit la fata cand a vazut galetile alea pline de resturi si, desi asa era planul, nu am mai luat crabi...Dar data viitoare mergem fara el si ne facem ca purceii! :)

Lea said...

Wow nice pics of the city. Very beautiful place to spend vacation.