Tuesday, December 22, 2009

Revolutia, cumparaturile si dentistii

Vroiam sa scriu despre cum mi-am petrecut eu Revolutia din decembrie '89 dar nu mai scriu. Doar zic ca eram la tara si fugeam dupa oile lu' bunica-mea care erau speriate de un caine negru si dupa aia tin minte ca a venit taica-meu dupa mine ca sa ma ia la Medias si la intrare in oras era o "baricada" strajuita de cei mai golani smecheri din cartierul meu si care ne-au controlat masina in portbagaj. Dar pe cine sa mai intereseze povestile de acum 20 de ani!
Vroiam sa scriu si despre cum au facut o minirevolutie niste copii din Serbia pe motiv ca drumarii le curatau de zapada strada pe care se jucau dar nu mai scriu pentru ca pe langa partea faina, haioasa apare si o parte cu incendieri de vehicole si parinti nervosi.
Vroiam sa mai scriu si despre nebunia sezonului de Craciun sau de cumparaturi, ca tot aia e cred unii! Dar nu mai zic pentru ca, desi magazinele sunt pline, vanzarile sunt scazute si supar pe cei din retail. Poporul e mai atent la bani, cauta promotiile in draci si mai spera ca la anul va fi ca in vremurile de demult. Speranta moare ultima.
Vroiam sa scriu despre oameni care se iau pe blogurile lor de alti oameni (isi spala rufele in public, uneori e distractiv, alteori nu este) dar nu mai zic nimic pentru ca si eu o sa republic vreodata articolul ala despre un nene Scala si dupa aia iar' imi apar vorbe si injuraturi de la viitori preoti. Articol pe care am fost rugat sa-l sterg pentru ca as fi facut rau unor prieteni dragi daca l-as fi pastrat postat.
Mai vroiam sa scriu despre bucuria si stresul de a cumpara cadouri. Dar nu mai scriu ca de doua luni tot cadouri visez si tot nu le nimeresc. Reamintesc ca am fost si in Romania inainte de Craciun si avem familie mare, renumeratie dupa buget, preteni multi si dragi si unii pierduti pe drum si altii regasiti.
Mai vroiam sa scriu si despre un videoclip vazut pe yahoo cu un tip care face playback la un microfon pe care il tinea invers. Trupa era aia pe care eu o stiam la Cronica Carcotasilor, din Romania carevasazica.
Apropo de Cronica Carcotasilor...ne uitam pe net la ei si am ramas socat de cat de gras e Serban Huidu! Si cat de rasuflate (si aceleasi) sunt glumele lor! Inca se mai porcuiesc cu Oana Zavoranu!!! Asta pentru cei care au auzit de doamna respectiva, normal. Pentru cei care nu au auzit nu e nici o problema: n-au pierdut absolut nimic. Uf, am plecat de o gramada de timp din tara si exact aceleasi poante (mult spus) le au. Baieti, schimbati si voi placa ca tare mult imi placeati la un moment dat. Mi-am pierdut 20 de minute cu voi acum, sper sa va reveniti. Daca nu, lasa-ne, lasa-ne! Ca parca voi inventaserati asta, nu?!
Si mai vroiam eu sa zic si de altele dar le-am uitat.
Mai scriu doar cum a reactionat dentistul meu american cand mi-a vazut lucrarea facuta, recent, in Romania: vorbea singur si imi tot zicea Merry Christmas. Asta dupa ce i-am spus cat am platit pe ea! Estimarea lui pentru o punte cu patru elemente, cativa nervi scosi si o coroana: aproximativ zece mii de dolari (cam 1200 usd x 5coroane + 1100 x 3nervi de scos plus de restul seminte egal suma). Cat am platit eu in tara pentru exact aceiasi treaba? 800 de dolari. Sunt curios cum va reactiona la lucrarea Mariei pe care americanul a pretuit-o (pe lucrare, baietii, fara glume proaste, va rog) la aproximativ 15 mii si romanul ne-a taxat cu 2300 de dolari.

6 comments:

Anonymous said...

M-ai ucis cu oile si cu baricada, maine iar o sa ma vada astia razand de una singura in gara.

Craciun Fericit tie si Mariei, sa fie asa cum vi-l doriti, si sa nu te dezici niciodata de naravul de a scrie :))

cu mult drag,
Amalia

Lady Io said...

Imi pare rau sa te gasesc cam trist. Sper sa ai insa un Craciun fericit!

Dana said...

Mi-a placut cum "n-ai scris" despre ce ai scris. Chestia cu preturile la dentist cred ca a ramas aproape singurul lucru "valabil" in Romania actuala.
Craciun fericit !!!

Flavius Ţerbea said...

@Amalia: ma bucur ca te-am inveselit. Nu e de ici, de colea sa faci pe cineva sa zambeasca sincer!
Va dorim si noi sa aveti parte de cele mai meseriase sarbatori si sa fie bine.
Cu la fel de mult drag,
Flavius :)

Flavius Ţerbea said...

@Lady Io: nici nu stiu daca sunt trist sau doar fara chef, ca sa fiu sincer. Dar se poate si mai rau... :)
Iti doresc un Craciun fericit (alaturi de tot binele din lume) si tie si sa ne aduca mosul chestii faine.

Flavius Ţerbea said...

@Dananagib: sa stii ca imi tot propun sa scriu despre orasul natal (n-am uitat si o sa si termin perioada asta ce ma tot chinui sa scriu: despre Mediasul copilariei mele) si uite ca trece anul si eu bat pasul pe loc. dar o sa.
Asa e, cateodata nu scriem!
Craciun fericit si tie, cu mancare gustoasa si prieteni dragi pe si in jurul mesei/meselor! :)