Monday, July 7, 2008

Chelnerita

...stateam la masa intr-un restaurant mexican (Pancho Villa) la pauza de pranz si povesteam cu Bob (coleg si prieten) despre vacanta lui in Hawaii din urma cu o luna si la un moment dat imi zice: Voi, romanii, sunteti asa, mai plangareti din fire? Zic eu: Dar de ce? M-am plans iarasi de ceva?
Pai, zice, tu nu te plangi dar stai sa-ti zic o poveste: Eram la un restaurant frumos in Hawaii, la malul oceanului...peisaj superb, briza, mancare buna si o chelnerita frumoasa foc, cu putin accent est-european. Normal, am intrebat-o ca de unde este pentru ca are acelasi accent cu prietenul meu, Flavius din Romania(...)...bineinteles, era romanca. Si cum ziceam...foarte frumoasa!
Dar, eu eram in vacanta, liniste, fara stres si alte probleme bine de lasat acasa si ea turuia intr-una despre cat de greu este in Romania, cat de saraci sunteti voi, romanii, cat de putin castiga parintii si fratii ei, cat de putin castiga ea ca si studenta venita sa lucreze cu programul Work and Travel...deci, s-a plans fata de cate ori venea sa vada daca totul este ok la masa...Dar stii cat s-a plans?! Mult, da' mult de tot...
I-am lasat extra-baccis...probabil de asta se plangea intr-una, ca sa ia mai mult baccis...dar, ca sa fiu sincer, eu cand merg in concediu parca nu as vrea sa aud toate povestile triste ale oricui...Dar sa nu te superi, dar parca prea mult s-a plans de toate problemele lumii si nu ar fi cea mai buna atitudine.
Dar era foarte frumoasa, ti-am mai zis asta?

No, ce sa mai zic si eu. Am zis ca poate nu e adevarat ca noi, romanii, suntem asa, mai plangareti din fire...

1 comment:

Anonymous said...

Din pacate e adevarat! SUNTEM plangareti din fire...sunt in America de 3 ani si vad asta in fiecare zi.