Wednesday, July 2, 2008

Risipa si identitati de furat

...astea-s hartii care ne vin acasa (in cutia postala) intr-o saptamana normala! Facturi, cupoane, oferte promotionale detesimiridelacine (banci, in special) si alte chestii. Nefolositoare de cele mai multe ori.
Mare risipa fac americanii astia (si) la hartie si nici nu se omoara neaparat cu firea sa recicleze.
Oricum, recicleaza mult mai mult decat altii, ca sa nu apara comentarii inutile...
Ce ma deranjeaza este ca trebuie sa stam si sa taiem frumos, cu foarfeca, partea in care apar datele nostre: adresa, contul de la banca, alte "cifre". Facem asta la recomandarea multora de pe aici...inclusiv am primit o scrisoare oficiala ca sa avem grija si sa ne protejam identitatea...ca sa nu avem surprise neplacute!
Se pare ca exista destui care au avut probleme cu identitatea furata: s-au trezit ca au de platit masini pe care altii le-au cumparat, datorii la banci, poti sa ai si probleme cu legea daca cumva un idiot isi insusete identitatea ta si comite infractiuni. Mai bine sa fii precaut, zic eu.

3 comments:

Anonymous said...

De ce nu le arzi pur si simplu? Sau de ce nu-ti cumperi masina de tocat documente? Nu e scumpa:)...

Flavius Ţerbea said...

Cu arsul e mai periculos...:) Dar masina de tocat documente chiar ne gandeam sa luam zilele astea. Am vazut oferte de la 10$ in sus, foarte rezonabil!

Lola said...

https://www.optoutprescreen.com/?rf=t

vei vedea diferenta foarte rapid, eu am fost uimita. inca mai primesc junk-mail cu oferte de la cartile de credit care le am (de tranferuri, checks etc) dar alea sunt usor de tocat odata la cateva luni, cand se strange de o punga de gunoi.