Sunday, August 24, 2008

Sambata seara la mall...

...hm! Aproape uitasem cat de diferita fata de acasa este America!
La rugamintea expresa a Mariei -da' expresa rau de tot, cu insistente, nu asa, ca eu nu prea servesc cumparaturile fara sa fac urat- am fost sambata seara la mall-ul din orasul vecin (Newport News) si am retrait sentimente pe care le-am mai avut la sosirea noastra aici.
Stand pe o banca si asteptand-o pe doamna nevasta-mea sa probeze numai ea stie ce, am facut febra musculara la gat si la ochi de la privit si intors capul. Treceau pe langa mine tot felul de indivizi pe care, parca, ii vazusem prin filme: tipe si tipi incredibil de mari, fete super faine si relaxate, negri mai mari, mai mici si multi (proportia cred ca era de 3 albi la 10 negri), tot felul de smecheri, chinezi si alte natii de asiatici, inclusiv indieni si alti "tiganusi" de prin zona lor. Am auzit vorbindu-se si ruseste, romani nu am vazut de data asta...nu as fi fost neaparat surprins, am mai intalnit intamplator acolo pe cineva din Bacau, anul trecut!
Se pare ca trebuie sa ies mai des la mall (...) ca sa nu uit ca sunt in America! Sau nu?!
Sincer, chiar nu mi-a placut in mod special atmosfera, poate ca am fost intr-o dispozitie mai proasta sau am avut ghinionul sa prind o perioada mai agitata, cu multi tipi la care iti era frica sa te uiti (fara gluma) sau asa o fi doar acolo.
Dupa aia am mers un pic prin City Center of Newport News si a fost mult mai fain...multi copii, terase, susur de fantana arteziana...
Al naibii, sa vezi ca imbatranesc si ca ma agita multimile!
A, si in destule locuri de pe aici nu ma simt in siguranta dupa lasarea intunericului...poate sunt paranoic, ce sa mai.

1 comment:

Anonymous said...

Patrick Henry Mall? Aşa e tot timpul: lume urâtă şi proastă. Mall-uri mai ca lumea sunt în Richmond (Stony Point, Short Pump), sau chiar şi MacArthur Center în Norfolk. Newport News e urâţel, n-ai ce-i face.