Saturday, March 7, 2009

rusii, gazu' si ardelenii

Nu-mi plac rusii! Niciodata nu mi-au placut!
A nu se intelege ca am ceva cu rusoaicele, ele sunt the best...cel putin intre 15 si 30 de ani...ca dupa aia nu mai sunt chiar asa de "frumuseti slave"...Parerea mea!
Scriu asta la cald, citind cronica meciului de dublu din Cupa Davis dintre noi si rusi, desfasurat la Sibiu. In ultimele minute din meci, cand ai nostri tineri jucatori jucau ca-n povesti intreaga sala a inceput sa cante imnul ala al nostru: lung, prapadit, desuet, invechit, forme fara fond etc....dar care mie (inca) imi face pielea de gaina: Desteapta-te, romane! No, asta mi-ar fi placut sa vad live, fir-ar departarea sa-i fie.
A, si mi-ar mai fi placut sa vad tot azi meciul dintre Gaz Metan si Dinamo...sper ca taica-meu sa-l fi vazut...trebe sa-l sun sa-mi spuna cronica meciului. Intotdeauna m-am intrebat cu cine sa tin cand joaca Gazu' cu Dinamo?! Nici acum nu stiu...meciul s-a terminat egal, dar parca m-ar fi incalzit sa castige ai mei medieseni. Si cica i-au si furat arbitrii, normal!
Chiar, ati observat vreodata cat de porniti suntem noi pe arbitri? In afara de rusi, comunisti, turci, chiaburi, evrei, unguri, nemti, popoare migratoare, tigani, Traian, bulgari cu ceafa groasa, italieni (asta, recent) si alte (toate?!) popoare ale lumii care ne persecuta pe noi, romanii verzi, am putea sa-i includem si pe arbitri la dusmani consacrati ai natiei noatre milenare! Eu, in afara de arbitri romani, tin minte cativa elvetieni, suedezi, norvegieni, danezi, un belarus si inca 7868 care ne-au furat de-a lungul timpului. Pe aia care ne-au ajutat nu-i pomenesc, ei sunt prietenii nostri, normal!
Si de ce mai intotdeauna altcineva este de vina, huh?
Deci, da, noi nu am facut nimic rau, tanti! Ei sunt de vina!

A, sa nu uit sa zic de ce nu-mi plac rusii. Imi povestea bunicul din partea mamei (sa-i dea Doamne Doamne sanatate) ca, in timpul razboiului...sau WW2 cum ii zic astia pe aici, au avut "oaspeti" in casa si nemti si rusi. Nemtii ii invitau la masa, nu au rupt, nu au furat, nu au murdarit, nu au stricat nimic in casa stramosilor mei. Dupa ce frontul i-a adus pe rusi in locul nemtilor problema s-a schimbat. Nu numai ca au rupt, furat, distrus sau nu i-au mai invitat pe ai mei sa le manace mancarea lor. Nu, le-au omorat toate animalele, i-au alungat de tot din casa si le-au baut si bautura. Pacatul suprem, de altfel! Sa-i bei taranului roman bunatate de palinca de pruna!
Poate de aia nu-mi plac rusii?! Sau poate -pur si simplu- ca au adus comunismul in Romania...
Sper sa nu fiu interpretat gresit si sa fiu acuzat de sovinism. A nu se uita ce am zis de rusoaice, ok?

PS In poza este un picior de rusoaica, cu tot cu eticheta pantalonilor la vedere...

No comments: