Monday, March 2, 2009

Joyride






Si voi credeti ca multe chestii neplanificate ies cel mai fain?! Si eu...

De exemplu, zilele trecute -pe la amiaza- i-am zis Mariei ca ma cam plictisesc si sa iesim putin din casa, ca-i pacat de vremea aia superba ca sa stam inside. Inside, ma intelegi...
Si cum ziceam, am zis sa iesim putin la o plimbare.
Unde, a intrebat Maria?
Oriunde, am zis eu. Poate mergem sa vedem Oceanul?
No, hai!

Si am mers.
800 de km am "bagat" in doua zile! Nu ne-a ajuns ca Oceanul este la o jumate de ora buna de noi...a trebuit sa-l vedem, vezi, Doamne, in North Carolina!
Si inca cum l-am vazut! Din toate pozitiile l-am vazut: din masina, de pe plaja la miezul noptii si la prima ora a diminetii, din vapor, din barca, de pe poduri...cum ziceam, din toate pozitiile.
Si, pe bune, noi ne gandeam sa conducem o jumate de ora pana in Virginia Beach si sa ne intoarcem seara acasa...
Nu ne-a iesit pasienta cu condusul ala "jumate de ora", dupa cum ziceam.
A, si a fost de departe cea mai tare mini-excursie avuta in viata mea!

A fost vremea superba (aproape 30 de grade in Outer Banks, NC) care ne-a indemnat la drum, a fost locul unde am innoptat (din cauze de sezon mort am platit 50 de dolari pe noapte in loc de 300 de dolari pretul "normal"), au fost farurile vazute la apus si rasarit, a fost cimitirul "de pirati" de la malul oceanului, au fost vapoarele care ne-au plimbat mai bine de trei ore (cu tot cu masina) de pe o insula pe alta, a fost mancarea bunicica, mai mult sau mai putin pescareasca (dar, oricum, nu mai vreau nimic cu garnitura de cartofi prajiti si cole slaw...un fel de varza cu morcovi si mainoneza...pentru o buna perioada), a fost aerul "de mare" inspirat pe o insula aproape pustie la orele mici ale diminetii, sunetul oceanului in bezna noptii (pot zice ca destul de inspaimantator) si, cireasa de pe tort, plimbarea cu o barca pescareasca, cale de 10 km, pana la insula unde se afla Cape Lookout Lighthouse si una din cele mai frumoase plaje din lume. Bineinteles, insotiti de frumosul caine curajos (ma rog, catea, Stormy) a lui nenea cu barca.

Si toate astea ne-au costat (cum ziceam) cam 800 km de condus, 3 ore bune de "navigat", o jumate de kilometru (maxim) de mers pe jos pe plaja, doua plinuri de benzina (ieftina...1,85 $/galon...adica 1,85$/3,8 litri)), cazarea, mancarea, schimburi, biletele la vapor si la barcagiu.
Harta am gasit, ca sa ne orientam cat de cat, sanatosi am fost si rupti de oboseala am ajuns la miezul noptii acasa...

Ce-mi pare rau e ca nu am putut fotografia multe chestii, din lipsa de timp, loc de parcare (asta uneori e nasol pe aici...ca nu prea poti opri oriunde masina), frica, rusine sau chef...
Drumul dintre Williamsburg-Kitty Hawk-Ruta 12-Cape Hatteras-Ocracoke Island-Cedar Island-Cape Lookout National Seashore-Motorhead City-orase si orasele pe la mama naibii in North Carolina-Ruta 70-Ruta 17-Ruta 13-Suffolk-Newport News si acasa chiar "e altfel"...statiuni de lux, sate pescaresti uitate de lume, orase fantoma, insule unde isi aveau baza piratii cei mai temuti (Barba Neagra, de exemplu), sosele si poduri nesfarsite, benzinarii din anii '70, case de vacanta, lanuri de cucuruz, bumbac si tutun, soferi idioti, tarani de treaba cu cu accent care intreba "si cam pe unde vine Romania asta in America Latina?", un cuplu de homosexuali (gazdele nostre de la pensiune...bed and breakfats ii zice pe aici) si cate si mai cate.

Si cum, pana mea, sa nu ne placa America?! Macar pentru Ocean si seafood...daca nu pentru altele!

PS Am pus poze cu noi in special pentru parinti si neamuri. Si prieteni. Si amici.

15 comments:

Amalia said...

Va rog sa nu ne mai necajiti cu 30 de grade, ca pe tufanelele din fata casei avem una bucata strat de zapada. Nu gros, dar strat. Acuma, in legatura cu 800 de km. Din Deva daca o iau la dreapta fac 400 de km si ajung la Budapesta. Daca o iau la stanga fac 400 de km si ajung la Bucuresti. De asta nu imi place mie America, pentru ca e prea mare. N-am spus ca nu e frumoasa, a se tine seama.

Flavius Ţerbea said...

@Amalia-Adevarul e ca-i (prea) mare. Si, ca sa nu mai fi necajita pe alea 30 de grade Celsius...avem si noi acum stratul de zapada in fata blocului si minus 10 grade. Uf, si ce nu-mi place frigul...duca-se odata iarna asta mult prea lunga...
Macar au drumuri, baietii, daca tot e asa de mare America...nu am zis ca nu sunt gropi in drumurile americane, a se tine seama. Sunt destule, chiar...

Donazz said...

Damn it! I hate you, I hate you, I really do, damn it!!!
Cite grade zici? Unde e oceanul? Aha..
Have I told you guys that I hate you!!
:D

In alta ordine de idei, vb ieri cu Amalia despre o posibila (ba chiar probabila) escapada prin tufisurile NY..

Lola said...

Asa si la noi vremea. Dar credem in vorba aia cu "march in like a lion, out like a lamb" asa ca scrasnim din dinti si asteptam rabdatori.

Ce vreau eu sa te intreb e, cum adica rusine sa faci poze? :D

Flavius Ţerbea said...

@Dona - chiar acum nu sunt prea multe grade...dar oceanul...e, oceanul...cald, frig...e "marfa".
Pai asa ar fi frumos...sa fie probabila...si sa o stabilim (hotaram) de comun acord (daca se poate)...ca sa ne nimerim toti in acelasi timp in tufisurile alea din Marele Mar...

Flavius Ţerbea said...

@Lola - Pai uneori mi-ar placea sa fac poze "la oameni". Si nu prea indraznesc a le cere voie...Stii ce chipuri faine de pescari am vazut pe acolo? Dar nu e frumos sa deranjezi omul, ca poate se supara...

Anonymous said...

Eeeeeee tare frumos ai povestit;)) Adevarul este ca aceste "escapade" neplanuite sunt cele mai faine. La cat mai multe!

Lola said...

Pai tocmai, nu-l deranjezi, fa poza si gata. Ca doar n-o alerga dupa tine. Daca zice ceva, o stergi si iti ceri scuze, dar nu prea se intampla.
Daca ceri voie, iti pozeaza si nu mai are farmec (intotdeauna).
Lasa, ai facut poze superbe oricum. Frumoasa plimbare. Daca mai ajung asa in sud as vrea sa vizitez Wilmington NC.

De unde e vorba asta cu tufisurile din NY? LOL
Ce tufisuri? sa stiu si eu unde ne intalnim :D

Anonymous said...

Vrei un pret de benzina actual made in germany? 1,22 EURO -LITRUL !!!

Anonymous said...

apai frate, v-ati plimbat nu gluma. Deja ma gandesc la concediu sau macar la un wknd liber sa evadez prin cartier :)) Da macar is case frumoase :))
Voi, astia cu tufisurile, ati innebunit? E inca frig :))

Flavius Ţerbea said...

@reddsgirl: multumesc! :)

Flavius Ţerbea said...

@lola: eu, copil de la tara, neobisnuit cu orasele astea mari...le-as putea asemui cu o jungla sau macr o savana micuta, cu tufisuri. Sau hatisuri?!
Dona, astept ajutor!

Flavius Ţerbea said...

@Andrea: scump, dincolo era mai ieftin! Azi am vazut aici galonul (aproape 4 litri) la 1,64 dolari...ceea ce nu e rau deloc!

Flavius Ţerbea said...

@Canadianul: Lasa frigul ca in doua-trei-patru luni vine si ea, primavara! Sau direct vara?!

Amalia said...

Au drumuri, da, mi-e jale dupa drumurile lor cand m-oi duce acasa. Tot planui sa fac sul o autostrada, una mai mica, sa nu se observe imediat paguba, si o desfac intre Deva si Bucuresti, pe cei 400 de km la stanga. Ca altfel vad ca nu se face nimic serios. Ce mare neputinta, ce rusine.