Monday, March 9, 2009

Ziua Femeii

Ieri a fost 8 Martie, Ziua Femeii, fosta Ziua Internationala a Femeii, fosta Ziua Mamelor...sau cel putin asa mi-a zis mie cineva in copilarie.
Stiu ca ma pregateam destul de serios de 8 martie cand eram copil: ii faceam lui maica-mea felicitari (hand made, cum ar zice altii), ma cautam de ceva bani si ii luam bibelouri, garoafe sau carti...na, nu era Flavius chiar cel mai rau copil...
Dar de alte femei nu ma interesa atunci in ziua respectiva, doar de maica-mea.

Ei, si dupa aia am mers la liceu...clasa de contabilitate...30 de fete si 3 baieti...si atunci am invatat ca 8 martie e ziua si a mamelor, si a femeilor, dar si a fetelor intre 14 si 93 de ani! Atunci nu stiam eu ca nu e internationala (nu e!) si nici nu ma interesa....dar stiu ca faceau fetele din clasa mea de liceu cate un chef monstru de ziua respectiva...noi (aia trei "crai" ai clasei) nu eram invitati de la inceputul chefului ci, asa, mai pe urma...numai bine sa conducem acasa pe fetele cele mai "afumate". Nu se intelegeau gagicile intre ele, in general, dar de 8 martie isi dadeau mana cu mana, uitau de certuri idioate si mancau, povesteau si bea...asta, se distrau impreuna. Chiar cred ca-i super faina ideea de sisterhood...desi asta cred ca-i mai greu decat un brotherhood...dar nu intru in detalii, ca poate ma insel. Important e ca fetele sa se simta bine (si) de ziua lor!

De atunci or mai fi fost si alte 8 martie de sarbatorit, flori, fete, filme, melodii sau cantareti...dar parca tot felicitarile alea facute de mana si distractia colegelor mele de liceu sunt definitorii (in capul meu) pentru un 8 martie autentic.
Bineinteles, Ziua Nevestelor este mai importanta si are loc de luni pana duminica, din 1 ianuarie pana in 31 decembrie. Fara nici un dubiu, de altfel!

Si da, categoric, La Multi Ani tuturor cititoarelor blogului meu, pentru ieri, azi si intotdeauna.

PS In poza sunt eu cu maica-mea, in caz ca avea cineva dubii...

6 comments:

Roxi si Alex said...

Mai, ce moaca aveai in tineretea frageda!! Simpatic rau de tot.
Eu nu stiam ca 8 Martie e ''fosta'' zi a mamei, ci dimpotriva. Plus ca pe la noi cam toate emisiunile TV au adus in prim-plan mamele si nu femeia in general.
Cat priveste Ziua Nevestei, stii tu ce stii, dar mai ales la romani sunt putine femeile alea. In schimb, e plin de barbati care sarbatoresc zilnic ''Ziua Barbatului'' prin...stat degeaba.
Asadar, La multi ani tuturor mamicilor!

Anonymous said...

Multumim frumos!
Oana

Lola said...

Multam de urari :)
eu stiu 8 martie ca ziua internationala a femeii, punct. nu mama, nu virgina, nu intre varsta x si y.
si sarbatoarea e usor socialista, nimic de zis :)

Amalia said...

Eiii, nu stia pe atunci Williamsburgu ca i se pregateste ceva :)) Mersi si eu de urari in calitate de cititoare - sadea.

Anonymous said...

Ezista, ezista... si e socialista din greu!
http://tinyurl.com/4efse
Sa ne traiasca!

Flavius Ţerbea said...

@roxi si alex: Multumesc. Nici nu stiu daca sa o iau ca pe un compliment. Imi aminteste de faza cand mergeam la tara, la bunici, si vecinii imi spuneau ca: Doamne, ce frumos erai cand erai mic!!!" Adica, cum adica, si acum?! :))

@oana, lola, amalia: cu multa placere! Si cu multumirile mele ca imi cititi aberatiile.

@ dmstangu: traiasca socialismul unilateral dezvoltat! ;)