Monday, June 9, 2008

Despre fotbal, caldura, români şi românism

Am tot citit in ultimele saptamani (si nu numai) despre diverse asa-zis mizerii pe care alte asa-zis popoare ni le-au facut noua, romanilor: caricaturi cu emblema Romaniei in Europa - Cersetorul, tigani burtosi cu aurul la greu pe ei ca imagine a tarii noastre primitoare si ospitaliere, diversi hoti, hackeri si alti infractori care "distreaza" Occidentul, reclama care prezinta pe romani (fotbalisti?) ca mimeaza jocul, interviu cu Boloni care zice ca romanii "e" lipsiti de ambitie, nu sunt curajosi si se multumesc cu putin, declaratie a presedintelui (presedintei!) Finlandei care ne batea putin obrazul si care totusi, ne incurajeaza ca putem mai mult (pozitiv, sper), romani retinuti la granita Mexicului cu SUA pe cand incercau sa intre ilegal (saracii, numai ei stiu ce caldura au rabdata prin deserturile alea) si toate astea le-am citit/auzit numai in ultimele zile. Ca sa zic asa, ce se intampla, dom'le?! A innebunit ursul?
O fi de la caldura, o fi de la invidii, o fi de la perceptia cu care ne privesc altii sau e pura realitate?
Eu afirm ca nu suntem noi chiar atat de naspa pe cat ne prezinta unii...deh, si presa vrea sa-si vanda produsul... dar nici nu ne putem culca pe o ureche ca suntem persecutati si vazuti asa cum nu suntem noi de fapt.

Si nici nu putem sta linistiti ca, de fapt, aia care ne fac de rusine in lume sunt tigani din Romania...NU...sunt romani! Ca nici negrii din America daca ar face prostii prin lume nu ar fi perceputi ca "negri din America" ci, americani! Parerea Mariei...ca ea mi-a bagat in cap prostia (adevarul?) asta...de ce sa ma dau rotund!

Asa ca, in concluzie, poate ca avem noi hibele noastre, suntem naspa si cu altii si intre noi, dar tot nu suntem noi nevindecabili si poate ca odata si odata vom avea curajul cu totii sa ne mandrim cu noi.
Poate chiar azi dupa ce o sa batem Franta la fotbal? Vedeti cat e de usor sa fim bucurosi ca suntem romani?

PS Toate aberatiile astea poate ca mi-au venit de la caldura infernala din Virginia.

No comments: